Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Strada Traian va ramane inchisa si dupa acoperirea craterului"

ro

13 Aug, 2010 02:49 1938 Marime text
pentru_mazare_str_traian.jpgDupă ce, ieri, inspectorul-şef al ITC Constanţa, Gigi Chiru, a inspectat, împreună cu Romeo Ciortan, arhitectul care efectuează expertiza străzii Traian, a fost acuzat de primarul Radu Mazăre că face aprecieri în ceea ce priveşte pericolul surpării străzii fără a şti exact despre ce este vorba.

În urmă cu două zile, cei doi reprezentanţi au mers la faţa locului pentru a discuta direct pe subiect şi a vedea care sunt soluţiile cele mai bune ce pot fi luate în ceea ce priveşte eliminarea pericolului de surpare, cu atât mai mult cu cât acum două săptămâni craterul şi-a dublat diametrul. Arhitectul angajat de primărie să găsească soluţiile, acelaşi care a proiectat lucrarea pentru construirea mall-ului Trident Palaza, a vrut să-i liniştească pe locatarii blocurilor din zonă, asigurându-i că nu există nicio problemă în ceea ce priveşte eventuala surpare a întregului mal cu tot cu blocuri. Asta, în condiţiile în care expertiza nu a fost încă întocmită şi nicio măsurătoare făcută.

Prezent ieri într-o emisiune la Radio Sky, edilul constănţean a ţinut să-i desfiinţeze declaraţiile inspectorului-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, referitoare la strada Traian. „Habar nu are despre ce vorbeşte. Nu este nicio problemă pentru blocurile din zonă. Profesorul academician Romeo Ciortan, unul dintre cei mai mari experţi din ţară, cel care a proiectat şi Portul, ne-a asigurat că nu este niciun pericol. În ultima şedinţă de Consiliu Local, ne-am scormonit prin buget şi am găsit 60.000 - 70.000 de euro pentru a astupa groapa. Locatarii se plângeau în trecut, când se puneau pilonii, de gălăgie. Dacă nu erau aceştia, era surpată demult". Primarul a mai susţinut că, după ce se vor efectua aceste lucrări, strada va rămâne în continuare închisă circulaţiei pentru a elimina orice pericol, însă „va putea fi folosită pentru plimbare". Cât despre ideea inspectorului-şef al ITC referitoare la găsirea unei a doua opinii în ceea ce priveşte expertiza care urmează să fie efectuată de academicianul Romeo Ciortan, Mazăre a răspuns în modul său caracteristic precizând că şeful ITC „nu are dreptul să ceară încă o expertiză": „Pentru mine, Chiru nu există", a conchis primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii