Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia a stat 24 de ore blocata sub zapada (galerie foto)

ro

20 Jan, 2010 02:48 3834 Marime text

lume_pe_bulevard.jpgMangalia a stat, ieri, sub asediul zăpezii, gheţii şi viscolului. Drumurile judeţene au fost complet închise, iar către Constanţa s-a circulat cu dificultate. Cartiere întregi au fost blocate, iar cetăţenii nu şi-au putut scoate autoturismele din zăpadă.

Pe străzile localităţii s-a mers cu extrem de mare dificultate, asta numai în cazul autobuzelor, microbuzelor şi autoturismelor de teren şi numai pe arterele principale, pentru celelalte autovehicule fiind, practic, imposibilă circulaţia. Cei mai afectaţi de zăpada care a căzut, continuu, timp de 24 de ore, au fost cetăţenii obişnuiţi. Cei care au fost nevoiţi să meargă la serviciu au făcut-o pe mijlocul străzii, întrucăt trotuarele au fost impracticabile.

Au existat - e drept, destul de puţine - asociaţii de proprietari care au respectat legea şi au ieşit la deszăpezirea aleilor de acces, la fel şi comercianţii cu „ieşire" la stradă. Primăria Mangalia a acţionat cu zece utilaje pe timpul zilei, cărora li s-au adăugat alte şapte după-amiază, toate făcănd însă cu greu faţă zăpezii spulberate. „A fost greu să le pornim, dar, pe tot parcursul zilei şi, dacă va fi nevoie şi la noapte, acţionăm non-stop, pănă în cartierele mărginaşe", ne-a declarat primarul interimar al Mangaliei, Ion Mincă.

Din cauza condiţiilor nefavorabile, Portul Mangalia a fost închis.

Concediu de o zi la DMHI

La Daewoo Mangalia Heavy Industries muncitorii, au fost cei care s-au încumetat să iasă, la primele ore ale dimineţii din case, ieri a fost o zi de concediu forţat de împrejurări. „Cei care au reuşit să ajungă la poarta unităţii, adică angajaţii din Mangalia, au fost trimişi acasă. De pe rutele din afara localităţii, din Limanu, 23 August, Negru-Vodă, nu a reuşit să ajungă niciun muncitor, astfel încăt oricum producţia a fost oprită. Muncitorii vor primi, pentru această zi, 75% din salariu", ne-a declarat preşedintele DMHI, Vasile Iorga. În şantier s-a lucrat, non-stop, la deszăpezire, iar utilaje ale unităţii au fost trimise şi în ajutorul primăriei, pe străzile Mangaliei.

La Daewoo Mangalia, precum şi la firmele subcontractoare, lucrează aproximativ 6.000 de oameni, atăt din localitate, căt şi din oraşele şi comunele învecinate.

Drumurile judeţene din sud, închise

Poliţia Circulaţie a avut bătăi de cap atăt noaptea, cănd au avut de rezolvat un carambol cu şase maşini implicate, pe DN 39 între Eforie Nord şi Eforie Sud, căt şi pe parcursul zilei. Cea mai afectată de gheaţă a fost una dintre zonele cele mai periculoase din Mangalia, cea de la intrarea în localitate, la „Lumotex", şoseaua fiind „sticlă".

„Între Mangalia şi 23 August s-a circulat numai de nevoie şi în cazurile absolut excepţionale, în timp ce, de la 23 August pănă la Constanţa s-a circulat în condiţii de iarnă. Drumurile judeţene au fost închise, la fel şi podul de la Limanu. S-a acţionat destul de greoi pe aceste drumuri, întrucăt administratorul lor nu a dispus decăt de un utilaj de deszăpezire", ne-a declarat subcomisar Gabriela Iacob, şeful Poliţiei Rutiere Mangalia.

Codul galben va fi menţinut şi în sudul litoralului, ca şi în toată Dobrogea, pănă astăzi, la ora 14.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 21 Jan, 2010 10:34 de sinistraTII DE LA OLIMP NIMIC TRECE UTILAJUL DUS INTORS FARA SA LARGEASCA SI CU LAMA PE SUS SI CU LANTUL LA SPATE SA II SCOATA PE CEI IMPOTMOLITI
  • marin nebunu 21 Jan, 2010 10:32 minca nici el nu crede ce spune auzi in comunicat haha nu au facut nimic minca cred ca afost la rumy nu pe strazi dupa ce ca nu ati facut nimic mai si mintiti care deszapezire bai care tusac care minca care consilieri niste zdrente vorba lui ala cu bani...