Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanţa caută un comandant serios şi apt medical

ro

03 Feb, 2012 00:00 1547 Marime text

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa va avea loc, pe data de 6 februarie, începând cu ora 10.00, un concurs, prin recrutare de personal din sursă internă, încadrat în structurile Poliţiei Române, pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei oraşului Hârşova.

Postul este vacant din luna martie 2011, când comisarul-şef Marcel Ioan Iordan şi-a dat demisia, la aproape o săptămână după ce agentul de poliţie Boris Lintarov, fiul fostului edil din Ghindăreşti, Ilie Lintarov, a tras asupra unui bărbat cinci focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, rănindu-l uşor în zona pieptului şi a spatelui. Începând cu 1 august 2011, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a decis ca Poliţia din Hârşova să fie condusă de comisarul-şef Ion Nicu, fost lucrător în cadrul Biroului Control Intern.

Revenind la concursul programat pentru zilele următoare, potrivit datelor oficiale deţinute de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în vederea participării, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii superioare, cu diplomă de licenţă, să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului, să fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau în domeniul management şi să aibă trei ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează examenul. Mai mult decât atât, viitorul şef al Poliţiei din Hârşova va trebui să aibă doi ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să nu fie în curs de urmărire penală, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie. De asemenea, lista continuă cu definitivarea în profesie, obţinerea certificatului „apt" medical şi psihologic, pentru promovare în funcţii de conducere, obţinerea în anul 2010 calificativul de cel puţin „Foarte Bine" la evaluarea profesională anuală, respectiv calificativul de cel puţin „Foarte Bine" la evaluarea profesională anuală pentru anul 2011 şi se închide cu un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. Ca o precizare, aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10 şi va fi declarat „Admis" candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin nota 7,00. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat „Admis" candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs este declarat „Admis" candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii