Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Chioaru ar putea s-o dea la pace cu Simona Anastasia Tănase

ro

02 Dec, 2010 00:00 3156 Marime text
anastasia.jpgPreşedintele Federaţiei "Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor: "Momentan, nu se pune problema de împăcare"

Procesul dintre Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei "Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din România, şi Simona Anastasia Tănase s-ar putea sfârşi mai repede decât s-ar fi preconizat. Cei doi ar putea cădea la pace, deşi Gheorghe Chioaru a rămas fără un picior după ce a fost strivit de automobilul tinerei. Cele mai sus precizate sunt posibile graţie noilor prevederi ale Legii numărul 202 din 2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Legea mai sus precizată arată că la articolul XX - Codul penal al României, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează: la articolul 184, punctul 3, după alineatul 5 s-a introdus un nou alineat, alineatul 6. Acesta are următorul conţinut: ,,Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală". Altfel spus, dacă cei implicaţi într-un accident rutier, eveniment soldat cu vătămarea corporală uşoară ori gravă a unei persoane, se împacă, atunci răspunderea penală dispare de la sine, iar cel care este bănuit că ar fi provocat accidentul scapă cu o pedeapsă mult mai mică. Contactat telefonic, preşedintele Federaţiei "Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ne-a declarat, iniţial, că nu se poate cădea la o înţelegere cu familia Simonei Anastasia Tănase, deoarece există un proces pe rol. "Am cerut un milion de euro. Nu mă pot împăca! Rămâne de văzut, eu am dat în judecată familia Tănase. Luna această urmează să se efectueze expertiza, iar dosarul va ajunge în instanţă, cel mai probabil, la jumătatea lunii ianuarie 2011. Momentan, nu se pune problema de împăcare", a mai precizat Chioaru. Amintim că, potrivit lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, în seara zilei de 24 august, Simona Anastasia Tănase a condus un BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. Anastasia_accident.jpg

Ce va spune expertiza

În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit automobilul marca Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa, fiica lui Nicolae Dicu, patronul şcolii de şoferi Dia Auto. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, rănindu-l grav pe Gheorghe Chioaru, de 71 de ani, din Bucureşti, care se afla pe trotuar.În prezent, dosarul se află la procurorul de caz Matei Dragomir, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dacă spusele lui Gheorghe Chioaru se vor adeveri, iar expertiza se va efectua la jumătatea acestei luni, este foarte posibil ca până la sfârşitul anului să se stabilească cine a provocat accidentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii