Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme acuzate de prejudicii de miliarde De la publicitate şi editare muzicală, la comerţ cu cereale

ro

08 Dec, 2010 02:42 2334 Marime text
La nici măcar un an de la înfiinţare, o firmă din Constanţa care oficial se ocupă de publicitate este acuzată de crearea unui prejudiciu de peste 2,73 de milioane de lei, în dauna bugetului de stat, prin comerţul cu cereale. Societatea cu pricina este Aqua Blu Media Advertising SRL, înfiinţată la sfârşitul lunii februarie 2010.

Conform declaraţiilor lui Cristian Radu, comisarul şef al Gărzii Financiare Constanţa, firma a comercializat cereale în sumă de 8.468.737 de lei unei alte societăţi, din Olteniţa. „De asemenea, în punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă s-a prezentat un autocamion ce transporta 23.360 kg de oţel beton ce aveau ca destinatar SC Aqua Blue Media Advertising SRL", a precizat Radu, explicând că, din cauza suspiciunilor ce planau asupra transportului, dar şi a funcţionării legale a societăţii, întreaga cantitate de oţel beton a fost indisponibilizată. „Deoarece firma nu funcţionează la sediul social declarat şi nu se poate verifica evidenţa financiar-contabilă, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 2.731.848 de lei", a spus şeful Gărzii Financiare Constanţa. Pe cale de consecinţă, firma de publicitate s-a ales cu sesizare penală, transmisă procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit informaţiilor oferite de vrajitorul.eu, societatea a fost înfiinţată la sfârşitul lunii februarie 2010, membru fondator, asociat unic şi administrator fiind Mihai Marica. Sediul social a fost declarat pe bulevardul IG Duca, la numărul 48, iar domeniul principal de activitate era reprezentat de „activităţi ale agenţiilor de publicitate". Capitalul social subscris era de 200 de lei, iar durata de funcţionare era nelimitată. Totuşi, nu a trecut nici măcar un an de la înfiinţarea acesteia, că firma a ajuns în atenţia Gărzii Financiare.

Baruri şi editare muzicală

O altă societate luată în vizor de comisari este SC To Whisper Crys SRL din Eforie Nord, pentru care anchetatorii au stabilit un prejudiciu cauzat bugetului de stat în sumă de peste 450.000 de lei. Concret, oficialităţile spun că firma în cauză a comercializat produse cerealiere în valoare totală de 1.589.750 de lei către o altă societate, din Constanţa. „Întrucât societatea nu funcţionează la sediul social declarat, considerăm că nu a înregistrat în contabilitate operaţiunea efectuată. Prejudiciul creat bugetului de stat este în sumă totală de 462.418 lei", a conchis Cristian Radu, şeful Gărzii Financiare. Înfiinţată în 2008, societatea a avut în 2009 doi angajaţi şi 0 cifra de afaceri, în timp ce datoriile totale pentru acelaşi an s-au ridicat la 50.391 de lei, profitul fiind 0. Conform datelor oficiale, firma a fost înfiinţată în februarie 2008, Antonio Cristian Abagiu fiind asociat unic şi administrator. Firma avea sediul social declarat în Eforie Nord, pe strada Bogdan Vodă, la numărul 23, iar domeniul principal de activitate era reprezentat de „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor", durata de funcţionare fiind nelimitată. Un an mai târziu, societatea şi-a deschis un punct de lucru în Bucureşti, în Sectorul 3, pe Intrarea Platon nr. 7. Tot atunci, obiectul de activitate al acesteia a fost completat cu „activităţi de editare a jocurilor de calculator", „activităţi de editare a altor produse software", „activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală". Nu este de trecut cu vederea faptul că în luna aprilie 2010, Antonio Cristian Abagiu s-a retras din firmă, cedându-şi toate drepturile şi atribuţiile în favoarea lui George Lungu, domiciliat în satul constănţean Pantelimon, şi a lui Valerica Romeo Condruţ, stabilit în Călăraşi. Acţiunile au fost împărţite în mod egal între cei doi, administrator devenind George Lupu, „acesta asigurând conducerea societăţii şi reprezentarea ei în relaţiile cu terţii".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii