Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi magistraţi vor în fruntea Curţii de Apel Calendarul probelor de foc pentru viitorii şefi ai justiţiei din Constanţa

ro

23 Oct, 2012 01:00 2417 Marime text
instante-Palatuljustitiei.jpgÎn zilele de 4 şi 5 decembrie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, urmând ca pe data de 6 decembrie să se desfăşoare corectarea lucrărilor scrise şi afişarea rezultatelor obţinute

Consiliul Superior al Magistraturii continuă, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, testarea pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţi de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea. După cum arătam şi în ediţia trecută, în circumscripţia Curţii de Apel Constanţa sunt disponibile 12 funcţii de conducere, una dintre ele fiind cea de preşedinte al instanţei precizate. Unul dintre posturile care au stârnit interesul a doi magistraţi este cel de şef al Curţii de Apel Constanţa, astfel că în cursă a intrat atât actualul vicepreşedinte Adriana Ispas, cât şi Sandu Gabriel Lefter, magistrat în cadrul aceleiaşi instanţe.

Conform Institutului Naţional al Magistraturii, Camelia Maria Cenuşe doreşte să rămână pe postul actual de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Daniela Octavia Toader vrea în continuare la şefia Parchetului Judecătoriei Mangalia, în timp ce Ionela Claudia Bojin candidează pentru postul de vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa. Vasile Cosac Cărbune şi-ar dori să-şi păstreze postul de preşedinte al Tribunalului Constanţa, iar pentru postul de vicepreşedinte s-a înscris Viorel Teodor Gheorghe, unul dintre cei doi vicepreşedinţi actuali. Vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, Adriana Ispas, doreşte funcţia de preşedinte al instanţei. Acelaşi scaun este vizat şi de Sandu Gabriel Lefter, tot din cadrul Curţii. Nu este de trecut cu vederea faptul că Alina-Gabriela Jurubiţă, judecător al Judecătoriei Constanţa, vrea funcţia de vicepreşedinte al instanţei, în timp ce Fănel Stănilă, de la Judecătoria Hârşova, va candida pentru postul de preşedinte al Judecătoriei Medgidia. Institutul Naţional al Magistraturii arată că cei intraţi în cursă vor susţine, în perioada 4 - 11 noiembrie, testarea psihologică şi vor fi evaluaţi în raport de capacitate în ceea ce priveşte luarea unor decizii şi asumarea răspunderii. Mai departe, în zilele de 16 - 27 noiembrie se va desfăşura susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, urmând ca pe data de 2 decembrie să aibă loc susţinerea testării scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane. 3 decembrie este ultima zi de formulare a contestaţiilor la baremul de evaluare şi notare. În zilele de 4 şi 5 decembrie va avea loc soluţionarea contestaţilor, urmând ca pe data de 6 decembrie să se desfăşoare corectarea lucrărilor scrise şi afişarea rezultatelor obţinute. Pe data de 7 decembrie se vor afişa motivările contestaţiilor la barem, iar până la data de 10 decembrie se pot depune contestaţii împotriva notei obţinute la testarea scrisă. Pe data de 11 decembrie va avea loc soluţionarea contestaţiilor formulate împotriva notei obţinute la testarea scrisă şi afişarea rezultatelor la contestaţii, urmând ca pe data de 12 decembrie să se afişeze tabelul de clasificare a candidaţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii