Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din dosarul „Rutiera" lipsesc acte (galerie foto)

ro

23 Jul, 2009 02:23 1338 Marime text

politisti.jpgMagistraţii joacă ping-pong cu dosarul care priveşte faptele de corupţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, în contextul în care judecătorul care a respins, sâmbătă, excepţia privind nelegala sesizare a instanţei, dar şi pe cea de neconstituţionalitate, a „uitat" să depună la dosarul cauzei toate documentele.

Curtea de Apel a admis ieri recursul declarat de suspecţii pentru care s-a cerut arestarea împotriva respingerii excepţiei de neconstituţionalitate invocate în cauză. Totodată, instanţa a dispus casarea hotărârii prin care excepţia a fost respinsă ca inadmisibilă şi trimiterea dosarului spre rejudecarea aceleiaşi probleme. Pe cale de consecinţă, dosarul va fi trimis înapoi la Tribunalul Constanţa, instanţă care va decide cu privire la susţinerile avocaţilor, potrivit cărora articolele din Legea 78/2000 pe care suspecţii se presupune că le-au încălcat le afectează drepturile constituţionale ale acestora. Un aspect foarte interesant este acela că judecătorul care a respins ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a „uitat", pesemne, să depună la dosar minutele prin care a luat această decizie, dar şi pe cea prin care a respins excepţia privind nelegala sesizare a instanţei. Legat de acest aspect, avocaţii au invocat nulitatea absolută a hotărârii respective a Tribunalului, dat fiind că nu ar respecta prevederile Codului de procedură penală. În urma deliberărilor, Curtea de Apel a admis recursurile promovate de suspecţi şi a trimis dosarul înapoi la Tribunal, spre rejudecarea excepţiei de neconstituţionalitate. De menţionat că, în timp ce se afla la Curtea de Apel Constanţa, pe holurile instanţei, Marius Ivan, unul dintre poliţiştii anchetaţi, a devenit tătic, soţia lui aflându-se la spital. În zilele următoare, procesul se va relua la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • somebody 23 Jul, 2009 19:55 daca nu sunteti in cunostinta de cauza, nu mai lansati tot felul de acuzatii. Minuta nu este obligatorie in toate cazurile, dar tot timpul lumea casca ochii la ceea ce spune presa, desi se exagereaza mereu.
  • danutzzzzzz 23 Jul, 2009 10:05 PAREAREA MEA ESTE CA SUNT INTERESE POLITICE. CUM ADICA A UITAT SA DEPUNA MINUTELE! ATUNCI HAI SA FACEM JUDECATA TIGANEASCA CU CEI DE LA TRIBUNAL .RUSINE , DEOARECE PROCESUL LA TRIBUNAL A FOST SUSTINUT SAMBATA SI PROBABIL SAU MAI MULT CA SIGUR JUDECATOAREA AVEA CHEF DE DISTRACTIE .SA O TRIMITEM VRE-O 5 ZILE LA AREST SA VEDEM DACA II VINE MINTEA LA CAP.INCA O DATA RUSINE
  • surmelis argentina pusa 22 Jul, 2009 23:35 Un proces impotriva politistilor CORUPTI ,nu poate fi tratat cu SUPERFICIALITATE sau cu INDIFERENTA de catre judecatori si procurori,intrucat vor fi ei insisi acuzati de CORUPTIE si de ce nu anchetati si judecati.