Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Om de afaceri din Constanța, în așteptarea verdictului de la Curte, pentru daune morale

ro

27 Nov, 2023 17:00 1044 Marime text
  • În primă instanță, cererea a fost respinsă ca prescrisă, dar avocații afaceristului au declarat apel, iar acum se așteaptă hotărârea Curții de Apel Constanța în acest proces.
Curtea de Apel Constanța a rămas în pronunțare în dosarul în care afaceristul constănțean Dragoș Iulian Tudoran se judecă pentru daune ce depășesc jumătate de milion de euro cu Statul Român!
 
Anchetat în dosarul penal instrumentat de DNA cunoscut generic drept Dosarul Portul și achitat definitiv în cauză, omul de afaceri a dat Statul Român în judecată, solicitând 500.000 de euro cu titlul de daune morale și 500.000 de lei cu titlul de daune materiale.
 
În primă instanță, cererea sa a fost respinsă ca prescrisă, dar avocații afaceristului au declarat apel, iar acum se așteaptă hotărârea Curții de Apel Constanța în acest proces.
 
Totodată, în cauză a fost ridicată și o excepție de neconstituționalitate, legat de care Curtea a amânat pronunțarea pentru miercuri, 29 noiembrie 2023.
 
În ce privește apelul propriu-zis privind daunele morale, Curtea de Apel a anunțat că hotărârea va fi pronunțată la data de 13 decembrie 2023.
 
Dosarul se află în atenția completului AC8, format din magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Marcu.
 
 
Oricare va fi în cauză decizia Curții de Apel ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitații Constanța
Garda de Coastă contractează servicii de transport aerian pentru 2024 (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii