Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

ro

14 Mar, 2024 10:55 1301 Marime text


Avocatul Adrian Cuculis, unul dinter avocații victimelor acvcidentului mortal de la 2 Mai, județul Constanța a vrobit despre ceeea ce s-a întâmplat astăzi în sala de judecată, la al doilea termen din dosarul ajuns pe rolul Judecătoriei Mangalia. 

„Dacă făceam cu toții o ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine. Problema e în felul următor: cred că nu s-a înțeles nicio clipă că vorbim despre o cerere care a fost depusă încă de la început  la Parchet și nu s-a dezbătut nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obțină practic și o reducere a pedepsei de 1/3 înainte să dezbată cererea de schimbarea a încadrării juridice nu este o chestiune de normalitate. Cred că toată lumea înțelege că nu e 1 3 2, ci 1 2 3. În momentul de față inclusiv doamna avocat, colega noastră a familiei Olariu a cerut exact același lucru, care s-a amânat deși s-a pronunțat pe procedura abreviată.

Dacă la termenul viitor se va schimba procedura în omor calificat așa cum am cerut, acea procedura abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoarea pe viață cum este omorul calificat nu poți să judeci în procedura abreviată.

Mai mult decât atât ne aducem aminte ce s-a întâmplat la termenul trecut. Noi am depus o cerere de recuzare la termenul acesta care a fost respinsă, deci doamna judecător va rămâne definitivă să spunem așa în acest proces până când se va pronunța indiferent ce soluție se va pronunța. De recuzare s-a ocupat alt complet din aceeași instanța de judecată.

Astăzi am atras atenția, sunt consemnările mele în încheierea de ședință și în caietul grefierului pe ce este încadrată fapta acum, adică ucidere din culpă pentru 2 persoane și vătămare corporală, poate Pascu să meargă pe procedura simplificată. Astăzi s-a inversat procedura, cumva printr-o modalitate neînțelesă de către mine și sunt convins că nici de către colegii mei. S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu.

Ca să clarificăm ce s-a întâmplat la termenul de astăzi: cererea de recuzare a fost respinsă, doamna judecător rămâne definitivă pe dosarul acesta până când se va pronunța pe fond aici la Judecătoria Mangalia, iar la termenul viitor toate părțile vor pune concluzii pe cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei la omor calificat și cu tentativă la omor calificat“ - a precizat avocatul Cuculis. .



Citește și: 

Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii