Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costisitoarea modernizare a instanţei din Medgidia Încă 200.000 de lei pentru Almacons, de la Tribunal

ro

07 May, 2012 02:17 2952 Marime text
judecatorie_judecatoria_medgidia.jpgLucrările la sediul Judecătoriei Medgidia se extind, urmând ca SC Almacons SRL Constanţa să primească alte peste 240.000 de lei, fără TVA, pentru lucrările suplimentare, în afară de suma stabilită iniţial prin contract, de 3.895.318 lei. Noua sumă a fost stabilită printr-un act adiţional, încheiat de firma privată cu Tribunalul Constanţa în urma unei negocieri fără anunţ de participare. Fireşte, firma desemnată câştigătoare a fost unicul ofertant. De numele societăţii Almacons Constanţa se leagă cel al fostului mahăr portuar, Cătălin Aurelian Pilcă, deferit instanţei în dosarul Portul. Potrivit informaţiilor oficiale, acesta a părăsit însă firma încă din cursul anului 2010. În prezent, Almacons înseamnă Constantin şi Marius Constatin Comănoiu şi Marius Făinărea.

În anunţul de atribuire cu numărul 124148/05.05.2012 se arată că autoritatea contractantă este Tribunalul Constanţa, persoana de contact fiind Mihăiţă Bugu. Actul încheiat de instanţă cu Almacons vizează lucrări suplimentare la contractul „Consolidare, reparaţie capitală, mansardare, extindere corp arest parter şi amenajare sediu Judecătoria Medgidia". În principal, este vorba despre actul adiţional semnat la contractul iniţial de execuţie lucrări cu numărul 4144/39/16.09.2010, înţelegerea vizând lucrări de execuţie ce urmează să fie efectuate la instanţa din Medgidia, iar contractul nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice. Valoarea totală finală pentru care a fost semnat actul adiţional este de 241.199,91 de lei fără TVA, iniţial estimându-se de către autorităţile contractante că vor fi necesare 242.902 lei, valoarea estimată fiind tot fără TVA. Contractul nu poate fi subcontractat.

Contract iniţial de 3,89 de milioane de lei

Motivul pentru care actul adiţional a fost semnat în urma unei negocieri fără anunţ de participare este reprezentat de faptul că „lucrările / produsele / serviciile suplimentare sunt comandate în condiţiile stricte stabilite în directivă", dar şi că „noile lucrări / servicii constituind o repetare a lucrărilor / serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă". Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut şi, aşa cum am menţionat anterior, oferta Alamcons a fost singura, nefiind organizată o licitaţie electronică. Căile de atac ce pot fi exercitate împotriva înţelegerii sunt la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, mai multe informaţii despre căile de atac putând fi obţinute de la Tribunalul Constanţa. De precizat că valoarea contractului pentru care s-a încheiat acum actul adiţional era de 3.895.318 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii