Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul-şef Dumitru Radu, împuternicit de sărbători Garda de Coastă lasă pe drumuri 350 de salariaţi. Vezi aici compartimentul vizat

ro

17 Dec, 2011 00:00 2769 Marime text
02_garda_Dumitru_Radu.jpgLa data de 15 decembrie, a intrat în vigoare Legea 280 din 7 decembrie 2011, care vizează o serie de măsuri privind reorganizarea Poliţiei de Frontieră Române, iar prin actul normativ amintit, la nivelul fiecărei frontiere cu statul vecin, s-au creat inspectorate teritoriale, în timp ce la nivelul judeţelor Tulcea şi Constanţa s-a înfiinţat Garda de Coastă. Fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul-şef Dumitru Radu, a fost împuternicit în fruntea noii structuri. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră ne-au declarat că, cel mai probabil, la jumătatea lunii ianuarie 2012 va avea loc concursul în vederea ocupării funcţiei de comandant al Gărzii de Coastă.

Potrivit unor surse din interior, ieri, la ora 14.00, noul şef al Gărzii de Coastă Constanţa a anunţat lista noilor funcţii pe care vor trece actualii salariaţi ai celor patru inspectorate. Aceleaşi voci au mai arătat faptul că o parte din efectivele inspectoratelor mai sus precizate vor trece în alte structuri ale MAI, ori poate chiar vor rămâne fără serviciu. De altfel, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, pe data de 6 martie 2011, că odată cu înfiinţarea Gărzii de Coastă „automat se reduc 350 de posturi de care nu mai este nevoie". „Practic se vacantează unind toate structurile acestea care asigură încadrarea poliţistului, partea de contabilitate. Sunt structuri care prin unificare, comasare, nu îşi mai au rostul", a mai spus, la vremea respectivă, Traian Igaş. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române ne-au declarat că, cel mai probabil, la jumătatea lunii ianuarie 2012, va avea loc concursul în vederea ocupării funcţiei de comandant al Gărzii de Coastă. Tot oficialii IGPF au mai arătat că Sectorul Poliţiei de Frontieră Feteşti a trecut la Inspectoratul Teritorial Giurgiu, Sectorul Brăila s-a mutat la Inspectoratul Teritorial Iaşi, în timp ce Sectorul Frontierei Cernavodă va activa în cadrul Gărzii de Coastă.

Ce spune legea

Legea 280 din 7 decembrie 2011 arată că „în zona de competenţă corespunzătoare judeţelor Tulcea şi Constanta se organizează şi funcţionează Garda de Coastă, cu personalitate juridică". Potrivit aceleiaşi surse, Garda de Coastă va avea în structura sa organizatorică servicii, servicii teritoriale, grupuri de nave, sectoare şi puncte ale poliţiei de frontieră, înfiinţate prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor. Legea mai sus precizată mai arată că şeful Gărzii de Coastă este numit şi eliberat din funcţie prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în condiţiile legii. „Adjuncţii şefului Gărzii de Coastă şi ai şefilor inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la propunerea şefului Gărzii de Coastă, respectiv a şefilor inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră, în condiţiile legii", potrivit Legii 280 din 7 decembrie 2011. Amintim că Dumitru Radu a condus Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii