Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este „violata" lui Basescu

ro

03 Dec, 2009 00:13 5517 Marime text
cap1.jpgDoina Renea, femeia care susţine că ar fi fost violată de Traian Băsescu, nu este deloc străină de instanţele constănţene şi nu numai. În urmă cu doi ani, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au confirmat verdictul „vinovat" pronunţat de judecătorii constănţeni în cazul său, ca răspuns al acuzaţiilor de tâlhărie aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Mai clar, Doina Renea, alături de o prietenă a sa, Eugenia Jiga, a fost acuzată de anchetatori că ar fi tâlhărit un navigator, Dicu Popa, după ce în prealabil i-ar fi administrat substanţe narcotice. Potrivit actului prin care cele două femei au fost trimise în judecată, fapta ar fi fost săvârşită pe 24 iulie 2001. Abia după un an, anchetatorii au reuşit să le dea de urmă celor două suspecte, dat fiind că acestea s-au sustras urmăririi penale. La momentul respectiv, procurorii au afirmat că, în ziua respectivă, Doina Renea, împreună cu Eugenia Jiga, s-a deplasat la locuinţa lui Dicu Popa, care era concubinul celei din urmă. Încărcate cu prăjituri şi băutură, femeilor nu le-a luat mult să-l adoarmă pe navigator, după ce i-au administrat substanţe narcotice în băutură, într-un moment în care acesta nu era atent. Nebănuind nimic, bărbatul a băut şi, astfel, a adormit buştean, până a doua zi dimineaţă, când şi-a dat seama că a fost prădat şi că invitatele sale au fugit cu toate bunurile pe care le avea în casă, respectiv aparatură electronică, bijuterii şi bani. În urma examinării lui Dicu Popa, medicii au stabilit că acesta fusese intoxicat cu substanţe narcotice.

Condamnate de cinci instanţe

La aproximativ un an de la comiterea faptei, Doina Renea şi Eugenia Jiga au fost trimise în judecată, sub acuzaţia de tâlhărie. Dosarul lor a fost soluţionat pe rând de Tribunalul Constanţa şi de Curtea de Apel, ambele instanţe pronunţând verdictul „vinovat" pentru cele două acuzate. În timp ce Jiga a primit cinci ani şi jumătate de detenţie, Doina Renea a fost condamnată la cinci ani de închisoare, însă, după ce Curtea le-a admis apelurile împotriva sentinţei, pedepsele le-au fost reduse la câte doi ani de detenţie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a fost însă de acord cu această soluţie, astfel că a trimis dosarul înapoi instanţelor constănţene, spre rejudecare. În urma rejudecării, toate cele trei instanţe, respectiv Tribunalul, Curtea de Apel şi Înalta Curte, le-au găsit vinovate pe cele două femei, ele primind, însă, pedepse cu suspendare sub supraveghere, hotărârea aceasta rămânând definitivă în luna martie 2007. Curtea de Apel decisese anterior suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor pe o perioadă de câte patru ani şi patru luni, în cazul Eugeniei Jiga, şi, respectiv, patru ani şi două luni, în cazul Doinei Ranea. Într-o declaraţie semnată în urmă cu mai mulţi ani, Doina Ranea l-a acuzat pe actualul preşedinte că ar fi obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu el în anul 1973. „În 1973, l-am cunoscut pe numitul Băsescu Traian, care, într-o anumită conjunctură, m-a forţat să întreţin cu el relaţii sexuale, în urma cărora s-a născut copilul Lecuşescu Mihail Adrian", a susţinut femeia.

{mos_ri:Doina Ranea,Traian Basescu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 03 Dec, 2009 10:52 In orasul Constanta si judetul Constanta se pot face o gramada de FALSURI si ARANJAMENTE compromitatoare la adresa Presedintelui Romaniei, deoarece PNL-ul a fost tinut in frau cat timp a guvernat cu TRAIAN BASESCU ,pana ce acest partid de dreapata ,PNL, a fost trecut in OPOZITIE. Un AS al FALSURILOR este IONEL CHIRITA ,fost primar liberal al orasului Harsova de Constanta, care este ajutat de oameni de incredere si bine platiti cum ar fi OLTEANU LAVIN si MARIUS BOSTAN din orasul Harsova de Constanta.
  • Sergiu Gabureac 03 Dec, 2009 10:10 VOTAŢI ! Şi dacă ramuri bat în geam şi iese iarăşi chioru\,, Eu plec la Amsterdam, ca s-a tâmpit poporu\, ! La cârma bietei noastre ţări, ne-am lămurit, se află un golan, Cu apucături de şmecher şi mare beţivan. Şi dacă tot ieşim la vot, ca noi suntem boboru\,, Sper că n-am orbit de tot să realegem chioru\, ! Votaţi cum vreţi, numai votaţi ! Să nu aud, pe urmă, că alţii au fost turbaţi ! În voturi să ne batem şi cu argumente Nu atacând prin pieţe cu pumni şi strigături demente. VOTUL E MAI PUTERNIC DECÂT GLONŢUL ! Lincoln Cuvantul CHIORUL nu are are nicio legatura cu defectul fizic, ci cu cel moral. DOBROGENII sunt mai inteligenti decat toti basescienii.
  • bit 03 Dec, 2009 09:38 Doamna care a scris articolul vrea sa sustina ca daca esti o femeie de conditie proasta nu poti fi violata? Ca femeie ar putea sa inteleaga mai bine situatia. Poti fi violata si daca esti o doamna din inalta societate si daca esti o prostituata.Depinde de mirlanul care te abordeaza.Nu prea cunoasteti viata stimata doamna,sau va faceti ca nu pricepeti.