Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceartă pe partida de sex anal Cum a ajuns călugărul Anfinoghen victima lui Ivan (video+galerie foto)

ro

24 Nov, 2011 01:00 2657 Marime text
cap_7.jpgFoarte interesant, Ivan s-a judecat cu un anume Dumitru Evlante, care pare a fi unul dintre puţinii supravieţuitori ai carnagiului rutier din data de 19 iulie 2007, care a avut loc în Ungaria, eveniment soldat cu moartea a opt români şi 19 răniţi

Colaborare perfectă între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul fostului călugăr din Ghindăreşti găsit decapitat şi ambalat într-un sac. Asta a susţinut comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al IPJ Constanţa, în cadrul conferinţei de presă organizată la câteva ore după încarcerarea presupusului criminal. La acest eveniment au participat procurorii Zafer Sadâc şi Andrei Bodean din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi comisarul-şef Gheorghe Lupşă, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa.

Călugărul Artion era cunoscut printre fraţii săi de la Mănăstirea din Slava Rusă cu numele său monahal - Anfinoghen, iar potrivit celor declarate de preotul Sava Avacu Pricop, preot de rit vechi la parohia Sfântul Gheorghe din Năvodari, în ceea ce priveşte numele monahal al lui Antion Alexe, respectiv „Anfinoghen", nu are o semnificaţie anume. „Este un nume vechi, de origine grecească şi i-a fost dat când a intrat în viaţa monahală. Noul nume a fost dat după prima literă a numelui care i-a fost dat acestuia la botez", ne-a mai spus preotul Sava Avacu Pricop. Anchetatorii arată că în noaptea de 22/23 noiembrie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de Simion Ivan, de 50 de ani, din comuna Ghindăreşti. Omul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, adică faptă comisă prin cruzimi, şi de profanare de morminte, în legătură cu uciderea şi decapitarea fostului călugăr Alexe Artion. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat ca stare de fapt, că în noaptea de 18/19 noiembrie 2011, pe la miezul nopţii, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa inculpatului, pentru că victima i-a făcut propuneri indecente, adică i-a propus să întreţină relaţii de natură homosexuală, iar în acest scop aceasta s-a şi dezbrăcat, inculpatul a reacţionat violent, aşa încât s-a înarmat cu un ciocan pe care îl avea în bucătărie şi a lovit-o pe victimă cu unealta respectivă în zona frunţii. După ce victima a căzut pe podea, inculpatul ar fi continuat să o lovească cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicând loviturile în zona extremităţii cefalice a victimei, preponderent la nivelul feţei.

 criminal_-_criminal_2.jpg

„Din cauza stării de nervozitate extremă, după uciderea victimei în bucătăria locuinţei, inculpatul a scos cadavrul în curte şi cu ajutorul unui cuţit l-a decapitat. În continuare a introdus cadavrul în sac, i-a legat mâinile şi picioarele cu sfoară, a legat sacul cu sârmă, apoi l-a transportat cu un cărucior şi l-a abandonat pe strada Nucilor, la circa 50 de metri de locuinţa sa, în locul în care a şi fost descoperit câteva ore mai târziu. După ce a scăpat de cadavru, inculpatul a încercat să ascundă urmele faptelor comise, aşa că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, a şters urmele de sânge din locuinţă cu cârpe, apoi a aruncat în foc cârpele, crucea de lemn pe care victima o avea la piept şi încălţămintea acesteia", mai arată anchetatorii.

Procesele lui Simion Ivan

Nu este de omis faptul că fostul călugăr s-ar fi deplasat la inculpat, care îi este de altfel vecin, în jurul orei 21.30, având asupra sa 1,5 litri de ţuică, după care cei doi ar fi consumat mai mulţi litri de vin din producţia proprie a celui bănuit de crimă. Coincidenţă sau nu, numele lui Simion Ivan apare într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa având ca obiect „ucidere din culpă", cauză în care bărbatul a avut calitatea de parte civilă, în timp ce Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea a fost intimat, iar numitul Panaite Flutur a fost inculpat. Mai mult decât atât, numele lui Simion Ivan mai apare într-un alt dosar, de data aceasta înregistrat la Judecătoria Hârşova, având ca obiect „distrugerea", unde Simion Ivan a fost parte vătămată iar Dumitru Evlante a fost inculpat. Foarte interesant, numele celui din urmă apare pe lista supravieţuitorilor din carnagiului rutier din data de 19 iulie 2007, care a avut loc în Ungaria, eveniment soldat cu moartea a opt români şi 19 răniţi. Precum cel acuzat de moartea fostului călugăr, Dumitru Evlante este din Ghindăreşti.

Acuzat de profanarea unui cadavru

Un alt aspect demn de remarcat este acela că în anchetă şi-au adus aportul mai mulţi oameni ai legii vorbitori de limbă rusă. În cursul zilei de ieri a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, cauza fiind tranşată de Tribunalul Constanţa. Conform legislaţiei în vigoare, pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav, potrivit articolului 176 litera a din Codul penal, este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de profanare de morminte (în forma de profanare a unui cadavru), potrivit articolului 319 din Codul penal, este închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii