Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au dorit şi ce au primit trei dintre bărbaţii acuzaţi de golirea unor bancomate din Constanţa (video)

ro

08 Aug, 2012 02:29 5303 Marime text
bancomat_bancomat_1.jpgProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţin că presupusa grupare infracţională era constituită din aproximativ 25 de persoane, iar modalitatea de comitere a faptelor era una „inedită la nivelul cazuisticii actuale"

Trei bărbaţi acuzaţi că ar face parte dintr-o amplă grupare infracţională specializată în devalizarea unor bancomate de la Constanţa nu ies din arest, deşi au atacat cu recurs decizia magistraţilor care au decis încătuşarea lor. Ghinioniştii sunt Iulian Ionuţ Irimiţă, Cătălin Marius Azoiţei şi Cezar Culcer, ei urmând să fie cercetaţi, în continuare, în arest, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău.

La finele lunii iulie, organele de anchetă au informat, prin intermediul unui comunicat, destructurarea unui presupus grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale. Cei luaţi în colimator de oamenii legii ar fi acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri. După cum menţionat şi în ediţiile trecute, la sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane, însă numai cinci au şi fost arestate. Tribunalului Bacău a decis, pe data de 28 iulie, să admită propunerea formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău privind arestarea preventivă a inculpaţilor Iulian Irimiţă, Cosmin Paul Căpraru, Cristinel Victor Bontaş, Cătălin Marius Azoiţei şi Cezar Culea. Aceştia u fost duşi în arest pentru o durată de 29 zile, începând din data de 28 iulie, până pe 25 august inclusiv. În schimb, Ioan Cristinel Oprea va fi cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a nu părăsi ţara. Portalul instanţelor de judecată arată că decizia Tribunalului fusese atacată cu recurs, încă din sala de judecată, de Irimiţă, Azoiţei şi de Culcer. Nemulţumirile celor trei au fost înregistrate într-un singur dosar la Curtea de Apel din Bacău cu numărul unic 4725/110/2012. În urma deliberărilor, judecătorii au respins recursurile formulate de Irimiţă, Azoiţei şi de Culcer.

Cum erau golite bancomatele de la malul mării

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţin că presupusa grupare infracţională era constituită din aproximativ 25 de persoane, iar modalitatea de comitere a faptelor era una „inedită la nivelul cazuisticii actuale". „Mai exact, învinuiţii ar fi procedat la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului. Prejudiciul constatat până la această dată depăşeşte suma de 250 de milioane de lei", se mai arată în informările oficiale ale oamenilor legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii