Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A recunoscut tot la DNA Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

ro

25 Mar, 2023 00:00 6092 Marime text

 
 
  • Tribunalul a decis ca pe parcursul termenului de supraveghere „Cliante Elena Mădălina va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau Direcției de Gospodărire comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța“.
  • De asemenea, instanța a constatat că „suma de bani primită cu titlul de mită (2.000 lei), pusă la dispoziția colaboratorului de organele judiciare, a fost recuperată“, se mai arată în decizia magistraților.
  • De menționat că și Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a încheiat cu procurorii DNA Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției. Dosarul are ca termen 9 mai 2023
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis vineri, 24 martie 2023, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța şi inculpata Elena Mădălina Cliante, la data presupusei fapte inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța!
 
Instanța a dispus condamnarea inculpatei la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Tribunalul i-a aplicat și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele a, b și g din Codul Penal, respectiv de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a fi ales în autoritățile publice și de a fi funcționar în cadrul Ministerului Culturii, timp de doi ani.
 
În continuare, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii pe un termen de doi ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpata va respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art.93 alin.1 din Codul penal:
 
a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;
 
b) să primească vizitele consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa;
 
c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
 
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
 
e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
„Inculpata va executa următoarea obligație: Să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, conform art. 93 alin. 2 litera b din Codul penal“, se mai arată în decizia tribunalului.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, Cliante Elena Mădălina va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau Direcției de Gospodărire comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța. Constată că suma de bani primită cu titlul de mită (2.000 lei), pusă la dispoziția colaboratorului de organele judiciare, a fost recuperată“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Hotărârea nu este una definitivă!  
 
De menționat că și Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a încheiat cu procurorii DNA Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției.
 
Dosarul are ca termen 9 mai 2023.

În sarcina celor două s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.
 
În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv
 
- 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,
- 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Peste 6 milioane de euro
Tribunalul menține sechestrul în dosarul unui fost prefect al județului Constanța

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii