Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatii, surprinsi de greva judecatorilor (galerie foto)

ro

14 Jul, 2009 02:26 2011 Marime text

cap_5.jpgÎn ciuda anunţurilor afişate pe uşile sălilor de judecată, nimeni nu credea că va avea loc protestul

În a doua zi de grevă, cu toate că a fost anunţat prin intermediul mass-media, dar şi prin afişele de la instanţă, protestul magistraţilor din cadrul Judecătoriei Constanţa a părut să-i ia oarecum pe nepregătite pe justiţiabili, dar şi pe avocaţi.

Cu toate acestea, derutaţi, oamenii au evacuat supuşi sălile, atunci când li s-a pus în vedere acest lucru de către instanţă. Din fericire, cele două ore de protest, stabilite între 9.00 şi 10.00, respectiv între 12.00 şi 13.00, au decurs normal, fără incidente.

protest_2.jpgJudecătoria Constanţa, ora 8.55. Justiţiabilii sunt în sală, iar şedinţa a început de aproape jumătate de oră. Dat fiind că instanţa se află în vacanţă judecătorească, sunt mai puţine dosare pe listele zilnice. Ieri, un singur complet de dimineaţă a intrat în sală. Pe măsură ce se apropie ora 9.00, cea stabilită pentru suspendarea şedinţelor şi declanşarea protestului, oamenii devin ceva mai agitaţi. Anunţurile informative au fost afişate alături de listele cu procesele din ziua respectivă, iar cetăţenii au putut lua cunoştinţă de suspendarea activităţii la instanţă. Cu toate acestea, nimeni nu pare să fi crezut cu adevărat în „greva" Judecătoriei Constanţa. La ora 9.00 fix, şedinţa continua încă la Judecătorie. Oamenii se relaxează cu fiecare secundă care trece, gândind că, poate, totuşi, protestul nu va mai avea loc, iar ei îşi vor termina repede treaba de la instanţă. Totuşi, la ora 9.07, sala este evacuată, justiţiabililor li se spune că şedinţa a fost suspendată pentru o oră, iar jandarmii încuie sala. Derutaţi, cetăţenii o iau care încotro, întrebându-se dacă au timp să-şi rezolve alte treburi cât durează protestul la Judecătoria Constanţa. Încet-încet, holurile Judecătoriei s-au golit, iar instanţa a rămas tăcută. Din când în când, câte un avocat rătăcit încearcă să intre grăbit în sala care doar ce se încuiase. Se dezmeticeşte abia când constată că este încuiată: „Dar ce se întâmplă? E protest?". Neclarităţile îi sunt lămurite de jandarmi: activitatea a fost suspendată pentru o oră, judecătorii sunt în grevă. Se apropie ora 10.00, iar holurile Judecătoriei Constanţa se umplu iar. Oamenii se încolonează la uşă, sperând să prindă un loc pe băncuţă. Sala se descuie, iar instanţa reia judecarea proceselor. Povestea se repetă în jurul orei 12.00, cu completul de după-amiază: activitatea este suspendată, însă justiţiabilii, dar şi avocaţii, sunt mai puţin surprinşi. Până acum, nicio nemulţumire strigată în mijlocul instanţei, niciun cuvânt de ocară la adresa magistraţilor şi la adresa tărăgănării. Protestul de ieri a trecut cu bine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii