Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ascensiunea comisarului-şef Radu Iată cu ce se mândreşte noul şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa (document)

ro

14 Sep, 2011 01:00 7689 Marime text

Cap_6_frontiera_Politia_de_Frontiera_Dumitru_Radu_01.jpgFostul comandant al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră (SFICPPF) Constanţa, comisarul-şef Dumitru Radu ocupă, din data de 9 septembrie 2011, funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Potrivit unor surse bine informate, comisarul-şef Radu a fost împuternicit la comanda IJPF Constanţa până la sfârşitul acestui an, după ce timp de câteva săptămâni a ocupat funcţia de comandant al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Conform propriului CV, noul şef al IJPF Constanţa s-a născut pe data de 31 ianuarie 1968 în localitatea Cumpăna, este căsătorit şi are un copil.Comisarul-şef a fost în perioada 1991 - 2000 agent de circulaţie al Inspectoratului de Poliţie al Judeţean Constanţa, iar din anul 2000 până în 2002 a fost subofiţer operativ. Ulterior, din 2002 până în 2003, a condus Biroul Cetăţeni Români cu Domiciliul în Străinătate din cadrul Serviciului Paşapoarte. Tot cu privire la experienţa profesională a comisarului-şef Dumitru Radu se mai poate spune că acesta a derulat, din 2003 până în 2006, activităţi ca ofiţer în cadrul IPJ Constanta, îndeplinind diferite funcţii în cadrul Birourilor Drumuri Naţionale şi Europene, Implementări abateri, restituiri permise de conducere şi certificate de înmatriculare. Din data de 15 iulie 2006 a ocupat postul de director al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa, instituţie desfiinţată începând cu data de 6 iulie 2011. Din ziua în care Şcoala Poliţiei de Frontieră Constanţa şi-a închis porţile, comisarul-şef Dumitru Radu a fost numit şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Dumitru Radu a fost însoţit de comisarul Marin Dincă, fostul adjunct pe linie de Logistică din fosta şcoală, care a preluat postul de adjunct al inspectorului şef al IJPF Brăila. Comisarul-şef Dumitru Radu a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascar" - Câmpina, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" - Facultatea de Drept, Cursul Postuniversitar din cadrul Facultăţii de Drept „Alexandru Ioan Cuza" - specializarea Ştiinţe Penale şi Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Ovidius" - Constanţa. În 2007, noul şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa a obţinut atestat de psiholog cu drept de liberă practică în specialitatea: „Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale, psihologia muncii şi organizaţională şi psihologia transporturilor". Tot în 2007, comisarul-şef Dumitru Radu a absolvit cursurile postuniversitare de management în cadrul „Centrului de Studii Postuniversitare" - Bucureşti. Comisarul-şef Radu se mai poate mândri cu un alt curs postuniversitar, acesta fiind necesar pentru pregătirea personalului didactic în cadrul Colegiului de Management al Resurselor Apărării, Educaţional şi al Achiziţiilor din cadrul Universităţii de Apărare „Carol I" - Bucureşti, dar şi master în „Management Educaţional" - Facultatea de Psihologie - Universitatea „Ovidius" Constanţa.

Declaraţia de avere

Nu este de trecut cu vederea nici Colegiul Naţional de Afaceri Interne - Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" - Bucureşti, ale cărui cursuri le-a urmat în perioada 2009 - 2010. Comisarul-şef Radu mai are certificat „European Computer Driving Licence" precum şi certificat de formator - Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Dumitru Radu, proaspătul şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa, are cu se lăuda, în ceea ce priveşte propria declaraţie de avere. Astfel, potrivit documentului mai sus precizat, act completat pe data de 26 octombrie 2010, comisarul-şef Dumitru Radu a notat, în calitate de director al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră, că deţine din anul 1996 un teren intravilan în suprafaţă de 500 de metri pătraţi. În acelaşi an, omul legii a intrat şi în posesia unui teren agricol de 800 de metri pătraţi, iar în 1998 a mai dobândit un teren intravilan în suprafaţă de 1,5 hectare. Lista bunurilor imobile nu se opreşte aici! În 2005, comisarul-şef Radu a cumpărat 600 de metri pătraţi dintr-un teren intravilan. Dumitru Radu mai deţine, potrivit declaraţiei de avere, din anul 1995, o casă de locuit în suprafaţă de 140 de metri pătraţi, din 1997 un alt imobil de locuit în suprafaţă de 125 de metri pătraţi, iar din 2004 are în posesie un apartament de 50 de metri pătraţi. De menţionat că atât terenurile mai sus precizate, cât şi casele sunt 50% ale comisarului-şef şi 50 % ale soţiei acestuia, care este şi titular. Dumitru Radu mai are un automobil marca Mercedes, fabricat în 2007, precum şi inele, brăţări şi cercei, obiecte de cult şi tablouri, iar în 2009 a înstrăinat un teren extravilan Primăriei municipiului Constanţa, forma înstrăinării fiind „expropriere", valoarea fiind de 10.000 de euro. În calitate de director al şcolii, comisarul-şef a notat că a câştigat anual din salariu suma de 75.065 de lei, în timp ce soţia sa, instructor în cadrul Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră, a primit suma de 25.375 de lei. Sursele de venit al comisarului-şef nu se opresc aici, pe listă figurând o universitate din Constanţa şi SC Transevren SRL. Nu este de omis că Dumitru Radu poate vorbi în engleză, franceză şi turcă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Wallah 10 Oct, 2011 10:38 ..si?..Din cate vad are mai multe proprietati inexpropriabile (intelectuale) decat expropiabile(materiale).Care-i ,,shpil"-ul articolului?Nu seamana a denigrare,asa cum ma asteptam,ci mai degraba a recunoastere a meritelor unui om care a plecat de jos si ar merita sa ajunga sus...Depinde de catzei....