Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3.500 de lei pentru un telefon în spatele gratiilor Agentul şef de penitenciar acuzat de luare de mită, arestat pentru 29 de zile

ro

11 Jun, 2012 01:00 1524 Marime text
mita_-_penitenciar_poarta_alba.jpgAgentul şef de penitenciar Vasile Potîrnache, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, prins în flagrant în timp ce primea suma de 3500 lei, a fost arestat pentru 29 de zile. El a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, de unde va putea ataca cu recurs decizia Tribunalului Constanţa.

În urma unei sesizări a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a delegat ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa pentru a desfăşura activităţi procedurale pentru prinderea în flagrant a unui agentul şef de penitenciar . Din câte se pare, Vasile Potîrnache ar fi pretins suma de 3500 de lei de la un deţinut, pentru a-i facilita acestuia introducerea şi obţinerea unui telefon mobil.

 mita_-_palatul_justitiei_tribunal_oameni_09.jpg

„La data de 7 iunie, deţinutul l-a contactat pe agentul de penitenciar în interiorul locului de deţinere, ocazie cu care i-a solicitat să-i cumpere şi să-i introducă în mod ilegal, în penitenciar, un telefon mobil, precum şi alte bunuri, agentul PV fiind de acord cu acest lucru, pretinzându-i deţinutului suma de 3.500 de lei. Cei doi au stabilit ca plata sumei mai sus menţionate să se facă de către un cunoscut al deţinutului la ieşirea din serviciu a agentului PV, în seara zilei de 8 iunie", conform organelor de anchetă. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a organizat prinderea în flagrant a agentului, care a fost reţinut şi va fi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, şi introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar. De precizat că la acest caz şi-au adus aportul şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii. În prezent, agentul şef se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, după ce Tribunalul Constanţa a decis încătuşarea lui pentru 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii