Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tupeul directorului Minca

ro

19 Jun, 2009 02:15 2008 Marime text
editorial_stefania.jpgSă vă povestesc cum stă treaba cu directorul instituţiei de stat, care, după ce a fost investit în funcţie, crede că este Cel mai Cel. 

Directorul care are impresia că este cocoţat undeva sus-sus de tot, de unde poate da ordine şi poate face mişto de cine-i iese în cale. Numai că acest director, luat de val, uită că este angajat al statului. Nu aş vrea să fiu înţeleasă greşit şi să se creadă că generalizez şi extind afirmaţiile la întreaga tagmă a directorilor de deconcentrate. Nu. Mă refer strict la domnul Romulus Florin Mincă, noul director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa. Cel care, ieri, înainte de începerea conferinţei legate de bursa locurilor de muncă pentru elevi şi studenţi, a fost mai interesat dacă va veni la eveniment şi TV Neptun-ul decât de cei prezenţi în sală. Dar când a văzut că cei de la TV nu mai vin, directorul ne-a îndemnat să-i facem poze la începutul conferinţei, semn că nu mai putea rezista cu sacoul pe el, la o temperatură caniculară. În fine. Atunci când am început să scriu acest editorial am avut în minte imaginea directorului Mincă în momentul când mă lua peste picior, după ce eu îi pusesem o întrebare serioasă. Îi adusesem la cunoştinţă acestui şef al AJOFM că ex-sindicalistul Marian Foca, actual director economic al instituţiei mai sus precizate, nu binevoieşte să ne răspundă la telefon. Nici pe fixul instituţiei, nici pe telefonul mobil. „L-ai sunat acasă?", a fost răspunsul lui Mincă. „Şi acum, ce să fac, să-l instruiesc eu să răspundă la telefon?", a venit şi a doua replică, semn că şeful AJOFM a uitat că este un simplu angajat la stat, plătit din bani publici, şi nu mi se adresa nici în calitate de om de afaceri, nici în calitate de politician. Am speranţa însă că, dat fiind faptul că a fost prima conferinţă de presă la care a participat în calitate de director al unei instituţii de stat, îşi va schimba atitudinea arogantă. Şi nu se va mai irita la fiecare întrebare adresată de reprezentanţii presei. Ca să putem crede, după cum a spus chiar directorul Mincă la sfârşitul conferinţei, că este mai disciplinat decât colega sa, Emilia Murineanu. Mai sper că, de acum încolo, vom putea comunica şi cu directorul economic al agenţiei, care vrea să se creadă despre el că munceşte non-stop, având în vedere că de câte ori am sunat la instituţie şi am cerut cu Foca mi s-a spus că este în şedinţă. Dar, chiar aşa să fie?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pro Minca 22 Jun, 2009 14:50 Fratilor daca cel mai mare carciumar si un micut mafiot a ajuns director la Fortele de Munca inseamna ca mai asteptam 50 de ani pana incepe tara asta sa o ia pe drumul normal. Ca sa nu mai spunem ca e prost facut gramada, 100% nu a dat examen ca il pica sigur.
  • X 19 Jun, 2009 20:42 Mda ma bine, oricum voi va credeti buricul pamantului, am vorbit si eu cu voi ziaristii la telefon si va stiu nesimtirea, probabil din cauza asta nu va raspunde Foca???? Ce sa-ti spun... Bravo Minca, la asa o intrebare idioata asa un raspuns va trebuie!
  • recalificatul 19 Jun, 2009 12:10 Nici ca se putea un director mai bun ca Minca.Este patronul unei firme de calificat pe banda rulanta a tot felul de meseriasi si functionari.Postul primit este o adevarata pleasca.Toti cei cu probleme de somaj si incdrare,vor trebui sa treaca prin cursurile dlui Minca.Mai este ceva care te pune pe ganduri.Minca,in felul lui,a fost in permanenta un soi de rebel in organizatia muncipala.Desigur,ca asa zisa lui independenta si hotararea de a candida pentru primarie,de a nu se supune disciplinei de partid,care oricum nu prea exista si nu exista,arata ca in spatele lui se afla cel sau cei care-l manipuleaza.Minca nu e prost,stie sa-si faca afacerile.De mirare insa cum,prin numirea lui Minca in acest post si a altora asemanatori in alte posturi.Banias a pierdut si va pierde pe cativa oameni capabili,care n-au decat vina de a fi manifestat fidelitate.Ceea ce in politica nu inseamna nimic.