Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize, surprize la referendum

ro

01 Nov, 2011 01:00 1704 Marime text
claudia_candet.jpgDe frica unor eventuale măsluiri ale rezultatelor referendumului de la finele acestei săptămâni, pedeliştii şi-au desemnat reprezentanţi, chiar dacă iniţial spuneau că nu vor susţine ceva cu care nu sunt de acord şi căreia nu-i văd rostul în contextul politic actual. Semnalele din mai multe direcţii transmit că pesediştii, pentru a salva onoarea celor care au susţinut până în pânzele albe necesitatea organizării acestui demers de consultare a populaţiei, sunt în măsură să facă orice pentru îndeplinirea obiectivului, inclusiv să-şi bage coada în buletinele de vot. Ba chiar s-ar fi făcut mici şiretlicuri, legale însă, inclusiv cu demersul referitor la desemnarea preşedinţilor de secţii de votare, cei care vor avea în mână tot sistemul de vot.

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la Ziua „Z", mobilizarea este maximă la acest moment, inclusiv liberalii, partenerii de uniune, s-au răspândit în tot judeţul pentru a promova şi a înştiinţa lumea că trebuie să iasă la vot şi să spună „NU" desfiinţării judeţului Constanţa. În fond, referendumul pentru care se scot 20 de miliarde de lei vechi din banii judeţului este rezultatul ambiţiei şefului CJC în lupta deschisă pe care o are cu prefectul judeţului Constanţa, mai ales că instanţa i-a dat cale liberă pentru a-şi pune în aplicare în primul rând dorinţa sa.

„Pregătirile" pentru ziua cea mare sunt în grafic, cel puţin până la acest moment, după cum spun unele surse din partid, însă zilele acestea o veste neplăcută ar putea da peste cap planurile pesediştilor. Cel târziu astăzi sau mâine, pesediştii vor fi nevoiţi să lucreze în cap sau pajură. Decizia dacă se va ţine sau nu referendumul este adusă doar la cunoştinţa unora. O eventuală blocare a referendumului nu a fost luată în calcul de reprezentanţii administraţiei judeţene, care spun că nimic nu le va sta în cale să consulte populaţia pe această temă, chiar dacă discuţiile despre acest subiect sunt momentan suspendate din cauza nesusţinerii subiectului de către partenerii politici din UDMR.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii