Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem o ţară de idioţi?

ro

06 Oct, 2012 03:01 1598 Marime text
Camelia-Balan.jpgCât de greu le este demnitarilor să răspundă astăzi la întrebările primite din partea jurnaliştilor ne-a demonstrat-o zilele acestea senatorul constănţean şi ministrul Culturii, Puiu Haşotti. Demnitarul a preferat să-şi irosească roming-ul insultând un jurnalist când simplu era să răspundă prin DA sau NU sau să-şi închidă telefonul. Întrebarea colegului de breaslă privea o eventuală schimbare a directorului de la Complexul Naţional Muzeal Moldova Iaşi. Haşotti s-a declarat deranjat de insistenţa jurnalistului căruia demnitarul îi explicase că este plecat în străinătate şi nu poate vorbi. Acest fapt nu are însă cum să justifice invectivele şi insulta la care a apelat ministrul. „Băi, eşti idiot, eşti tâmpit?! Tu vorbeşti pe roaming-ul meu?", a ripostat Haşotti. Conştient de gafa comisă, demnitarul a revenit cu un telefon pentru a-şi cere scuze, dar nu i-a reuşit. „Îmi cer scuze pentru ceea ce v-am spus! Nu înţelegeţi că îmi cer scuze pentru ceea ce am spus, sau sunteţi turc! Sunaţi-mă mâine ca să vorbim! Acum sunt într-o şedinţă", a transmis Haşotti.

Insultele „eşti idiot, eşti tâmpit, sunteţi turc" nu aveau ce căuta în acest context. Dar se pare că la atât se rezumă consideraţia celor de la USL pentru jurnalişti. Suntem sceptici şi când vine vorba de consideraţia Guvernului USL pentru cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, subiect pe care l-am deschis cu diferite ocazii când pomeneam de promisiunile neonorate de Guvernul Ponta referitoare la reîntregirea salariilor, reducerea TVA, diminuarea evaziunii fiscale.

„Băi, eşti idiot, eşti tâmpit?!" este o expresie pe care ne aşteptăm să o auzim la orice oră la cârciuma de la colţul blocului unde pretenţiile în privinţa dezvoltării unui dialog sunt nule, dar nicidecum în convorbirea dintre un ministru al Culturii şi un jurnalist. Pentru un astfel de comportament, Haşotti ar trebui nu doar să-şi ceară cu adevărat scuze dar şi să-şi dea demisia. Nu are ce căuta la Cultură un om care prin limbaj a arătat unei ţări întregi că nu are cultură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii