Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viață profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun, personalitate marcantă în domeniul fizicii și matematicii

ro

08 Apr, 2024 13:24 1048 Marime text
Foto: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - RomâniaCercetarea românească a pierdut o personalitate marcantă în domeniul fizicii și matematicii. Profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun, de la Universitatea Politehnica București și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, a trecut la cele veșnice, informează Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România. 

„Reputatul profesor s-a născut în localitatea Surdulești, judeţul Argeș, la 26 septembrie 1954. Acesta și-a dedicat toată viaţa educaţiei, știinţei și cunoașterii. A fost profesor universitar dr. ing. titular la Universitatea Politehnica București, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii și Tehnologia Informaţiei și Facultatea de Știinţe Aplicate. Și-a finalizat studiile la Facultatea de Fizică, Universitatea din București (1979), Facultatea de Matematică, Universitatea din București (1990), și a obținut titul de doctor în fizică la Institutul de Fizică Atomică din București și la EPF Lausanne, Switzerland, pentru Postgraduate Diploma în Biomedical Engineering“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România .


Conform sursei citate, profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun a continuat activitatea de cercetare știinţifică, teoretică și experimentală, reușind să elaboreze lucrări știinţifice valoroase. Participând la diverse Conferinţe internaţionale de specialitate, în ţară sau în străinătate, a menţinut un nivel ridicat care a fost bine apreciat.

„Cele mai importante contribuţii de acest fel sunt 33 (lucrări) articole în proceedings-urile unor Conferinţe Internaţionale și 11 (lucrări) articole în proceedings-urile unor Conferinţe Naţionale. Câteva dintre aceste lucrări au fost considerate ca reprezentative pentru domeniul lor și confirmate prin alegerea ca „Lecţii invitate” (Invited Speakears, Key-Note Lecture) și prelegeri.
Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace“ - au mai precizta reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România.

Citește și: 

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii