Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moinescu merge mai departe...

ro

13 Oct, 2011 01:00 2111 Marime text
lavinia_bun.jpgMoinescu poate fi considerat un rebel, un arogant, un taliban, dar în orice caz nu poate fi un infractor. Vorbim totuşi despre un om al cărui traseu politic a existat şi înainte de a fi primar de Medgidia şi chiar şi după ce nu a mai fost...

Ceea ce i se impută astăzi fostului edil sunt fapte săvârşite în anul 2006, pe vremea când acesta se afla la conducerea primăriei din Medgidia şi care îmi amintesc că într-adevăr au făcut la acea vreme înconjurul judeţului. Ca una dintre cei care am scris despre acele evenimente am fost extrem de mirată de sentinţa dată de săptămâna trecută de Curtea de Apel Constanţa. Acolo au fost câţiva indivizi, nu mai reţin exact numărul lor, care au distrus două maşini şi o faţadă de discotecă, declanşând teroare printre localnici, o teroare amplificată evident de posturile de televiziune.
Am scris atunci că Moinescu poate a fost prea blând, că nu a luat atitudine şi înţeleg că între timp a recunoscut chiar şi faptul că îi cunoştea prea bine pe acei indivizi.

De-a dreptul incredibil însă, de la un drum făcut în urmă cu cinci ani la Parchet să te trezeşti astăzi cu ditamai condamnarea la închisoare pentru favorizarea infractorului! Timp de cinci ani, mai multe echipe de anchetatori s-au chinuit să găsească vinovaţi în acest caz şi să dea de urma vreunei legături între interlopii din Medgidia şi Dumitru Moinescu. După două achitări succesive, un complet de trei judecători aleşi pe sprânceană au reuşit în cele din urmă să-l dovedească pe „infractor"! O notă proastă pentru Justiţie, o notă proastă pentru cum înţelege USL să-şi elimine competitorii dacă nu cumva şi-au băgat coada în poveste chiar unii dintre colegii de partid al celui alintat „Titi".

Mă tem că deşi pedepsele sunt cu suspendare astăzi, Dumitru Moinescu plăteşte tribut aroganţei din trecut şi n-am înţeles unde erau ieri la acţiunea de la Medgidia colegii săi de partid de la judeţ care săptămâna trecută dădeau mesaje de susţinere şi vorbeau despre o comandă politică în cazul Moinescu.

Fostul primar al Medgidiei se simte astăzi nevinovat în acest dosar şi a anunţat că va candida din nou pentru primăria Medgidia, pentru că are un proiect care poate salva oraşul. Dacă dosarul este unul politic, cu siguranţă timpul va stabili acest fapt, dar mai ales votul locuitorilor Medgidiei de anul viitor. Astăzi, Moinescu merge mai departe, chiar dacă mai vulnerabil decât în urmă cu o săptămână până la pronunţarea coconetului de la Curte. Va fi interesant de urmărit la ce provocări se va deda pe viitor caracatiţa din localitate, identificată public de Moinescu cu fostul primar Mircea Pintilie şi care a continuat de-a lungul anilor să rupă din Medgidia bucată cu bucată.

Ca să fim bine înţeleşi: Moinescu nu-i un sfânt, n-a fost şi niciodată nu va fi, pentru că sfinţii nu stau niciodată la masă cu puterea. Însă Medgidia are nevoie de el pentru a mai opri din spolierea banului public, din cotropirea pământurilor şi din devalizarea patrimoniului oraşului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile pacalitu 28 Oct, 2011 10:31 felicitari pt articol domnisoara L.Sicilitaru,mai bine decit dv si mai corect nu a relat nimeni adevarul,toate ziarele care au "mirosul" banilor si a coruptiei au incercat sa intoxice si sa manipuleze populatia medgidiana pt a il indeparta pe Moinescu de la candidatura din 2012.Daomnii politicieni,dmnii magistrati corupti care nu sint decat uneltele josnice ale politicienilor,uita un lucru si anume ca NOI MEDGIDIENII CUNOASTEM ADEVARUL IN CAZUL MOINESCU ,NOI IL CUNOASTEM PE MNOINESCU SI MAI ALES STIM CA PROIECTUL PARCU INDUSTRIAL ESTE SALVAREA TINERETULUI,A COPIILOR SI NEPOTILOR NOSTRI PT CA VOR AVEA UN LOC STABIL DE MUNCA ACASA,NU LA CONSTANTA CI NU CA SLUGI IN ALTE TARI DEPARTE DE CASA.ASA CA E INUTIL DLE MAGISTRATI,PUTETI INVINGE ADEVARUL PT CA AVETI CA ARMA POLITICA SI BANUL INSA NU PUTETI INVINGE MULTIMEA SI MULTIMEA SINTEM NOI,MEDGIDIENI!