Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:51 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a înscris în Pro România și intră în competiția electorală. Medgidia, un oraș eco-smart, proiectul lui Dumitru Moinescu pentru alegerile locale

ro

20 Jun, 2020 00:00 1932 Marime text
  • PRO România Constanța și-a prezentat candidatul pentru Primăria Medgidia.
  • Este vorba despre Dumitru Moinescu, fostul primar al municipiului din perioada 2004 – 2008
  • Medgidia, oraș eco – smart – acesta este proiectul cu care acesta vrea să se întoarcă în fotoliul de primar
  • În ceea ce privește politica de alianțe pe plan local, inclusiv și la Medgidia, Pro România nu va face alianțe cu PSD.

PRO România Constanța și-a prezentat candidatul pentru Primăria Medgidia.
Este vorba despre Dumitru Moinescu, fostul primar al municipiului din perioada 2004 – 2008.
Moinescu revine astfel în politică și în calitate de coordinator al filialei Pro România de la Medgidia, după ce în 2016 a fost exclus din PNL, pe fondul neînțelegerilor dintre liberali și foștii pedeliști.
La evenimentul de prezentare au participat și coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre și candidatul formațiunii la Consiliul Județean, Răzvan Filipescu.
Dumitru Moinescu a explicat de ce a acceptat să adere la proiectul PRO România, după ce în ultimii ani a preferat să stea departe de politică și s-a axat pe dezvoltare afacerilor pe care le are la Medigidia.

„În vara anului trecut m-am hotărât ca cu echipa mea să ne apucăm iar de treabă. Am ales PRO România pentru că am constatat că ei, sătui de mizeria din PSD, au luat-o pe altă cale. Eu am văzut mizeria din PNL și am ales altă cale. Vreau să refac echipa de la Medgidia. Dacă în 2004 – 2008, cât am fost primar, am urbanizat acest oraș, atunci nu exista căldură, apă caldă, oamenii se încălzeau cu godin, am reușit în doi ani să fac sistem de încălzire centralizat. Am reușit să duc apă la Valea Dacilor, care nu avea apă de 25 de ani. Am reușit în acei 4 ani să înlocuiesc tâmplăria de la toate școlile din Medgidia, să le zugrăvesc din culori deprimante în culori pastel, am reușit să fac viață culturală – tabără de pictură, festivalul Dan Spătaru, o sală de sport nouă. La vremea aia, Medgidia avea printre cele mai mici costuri pentru apă și căldură. Acum vreau să fac Medgidia modernă, un oraș eco – smart. Medgidia – și văd că și Constanța la fel – străzile au ajuns parcări. Pungi, gunoaie, peturi… Și resturi de toate felurile sunt și în politică, de-asta am revenit pentru ca acele resturi să își găsească locul la… tomberon. Gândul meu este: după ce am urbanizat Medgidia în perioada aia, să o modernizez! (…) Este o localitate care poartă numele de municipiu, dar în ceea ce privește statutul are o parte de obligații: cetățenii plătesc dările la nivelul unui municipiu. Din punct de vedere al serviciilor, este o nenorocire. Ultimii doi primari au distrus sistemul de încălzire centralizată. În 12 ani, l-au pus pe butuci” a explicat Moinescu.
 

Medgidia, oraș eco – smart, capitaluri productive și sociale!

Întrebat despre valoarea ideologiei politice în 2020, candidatul PRO România pentru Medgidia, a subliniat că românii nu au o cultură politică și a pledat pentru o conducere consensuală în cadrul consiliului local Medgidia, dacă va deveni primar.

Medgidia, oraș eco – smart – acesta este proiectul cu care Moinescu vrea să se întoarcă în fotoliul de primar.
Întrebat prin ce s-ar traduce acest proiect, fostul democrat a vorbit din nou, despre dezvoltarea parcului industrial, o idee mai veche a sa, care nu s-a finalizat pentru că a blocat-o succesorul meu (n.r. Marian Iordache de la PNL).

Parc industrial înseamnă locuri de muncă, venituri la bugetul local și producție. “Medgidia suferă de capitaluri productive și capitalul social”, a mai spus Dumitru Moinescu.
În ceea ce privește politica de alianțe pe plan local, inclusiv și la Medgidia, Pro România nu va face alianțe cu PSD.
De altfel, coordonatorul filialei, Mircea Dobre a subliniat că la nivelul municipiului Constanța, nu va exista nici o alianță PRO România – PSD la alegerile locale din acest an, pentru Primărie. De asemenea, la nivel local, sunt permise alianțe fie cu PSD, fie cu alte partide, punctând faptul că nu vor fi presiuni de la centru, candidații având libertatea să decidă singuri. Dobre a mai spus că nu are dialog cu PSD Constanța, pentru că nu ar avea cu cine.

Ti-a placut articolul?

Comentarii