Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din limuzine, situaţia e bună Revin şi arăt - problema hoţilor din buzunare nu se rezolvă prin pliante

ro

07 May, 2012 02:31 1776 Marime text
Ionut-Zagoneanu_nou.jpgProblema hoţilor din buzunare, aici mă refer la cei care operează în mijloacele de transport în comun, a revenit în atenţie. Mai exact, a revenit în atenţia celor care se deplasează prin municipiu folosind autobuze şi sunt obligaţi să ţină „cu dinţii" de propriile bunuri pentru ca „amabilii" hoţi din buzunare să nu-i transforme în victime.

Ştiu că problema este veche, însă cred că fenomenul poate fi stârpit destul de uşor: prezenţa permanentă a unui echipaj (jandarmi, poliţişti şi chiar agenţi de pază) în fiecare autobuz. Cer prea mult? Cred că nu. Nu există suficienţi oameni? Angajaţi! Nu sunt căi deschise pentru angajare? Inventaţi! Refuz să cred că nu se poate face nimic în acest sens! Poate că e mai bine să stai liniştit, în biroul tău, în limuzina ta, cu buzunarele în siguranţă şi fără să te controleze nimeni prin geantă în drum spre serviciu. De ce să te legi la cap, dacă nu te doare? Iar sunt curios, ce şef din Poliţie, din Jandarmerie ori din oricare altă structură care luptă pentru siguranţa cetăţeanului mai merge cu autobuzul la serviciu, măcar aşa, de probă. Echipele de care vorbesc pot fi formate din angajaţi ai: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Garda de Coastă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi şi lista poate continua. Poate că unii îşi vor câştiga statutul de „om al legii" în teren, nu doar în birouri. Sigur că din maşinile de serviciu, problema noastră, a celor care circulă cu mijloacele de transport în comun, nu este una urgentă. Mai bine plătim o firmă care să realizeze câteva pliante, apoi le împărţim unor oameni, ieşim cu declaraţii prin ziare, dăm bine pe la televizor... ce contează că pliantele au ajuns la gunoi. Vrei să câştigi simpatia mulţimii, fă ceva pentru ea! Altfel, când vei fi schimbat din fruntea oamenilor legii, vei fi, pentru mulţime, doar un „altul". Unul dintre cei care a avut puterea şi pârghiile în mână, dar care nu a ştiu sau nu a vrut să le folosească pentru binele mulţimii. Până data viitoare, mare atenţie la portofele! Momentan, în autobuze suntem noi şi hoţii!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • o voce 07 May, 2012 11:53 Din pacate furtul din buzunare in mijloacele de transport reprezinta o mica parte a infractiunilor care se comit cotidian! Furtul din apartamente, case, smulgerea bijuteriilor femeilor pe strada, furtul din autoturisme...situatia este scapata de sub control! Imi pare rau ca nu traim din pacate intr-o tara europeana...unde astfel de fenomene sunt limitate de existenta unui cadru legal in favoarea cetateanului cinstit si nicidecum in favoarea infractorului, unde organele de politie intervin cu mijloace criminalistice moderne si atunci cand identifica infractorii, ii bat si dupa aceea ii intreaba cum ii cheama......asta este retorica, cu ea ramanem...de facut nu se face nimic!