Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Protect your Pocket”, campanie europeană lansată de Poliția Română și alte 24 de state

ro

14 Jun, 2018 16:23 1581 Marime text
Miercuri, Poliția Română a lansat alături de alte 24 de state, campania ”Protect your Pocket”, cu scopul conștientizării populației asupra pericolelor la care se expun atunci când frecventează locuri aglomerate, precum concerte, spectacole, festivaluri sau mijloace de transport în comun.
 
Transmiterea mesajului către populație se realizează cu ajutorul a trei filmulețe amuzante, care înfățișează cetățenilor, cu umor, cum un personaj animat este deposedat cu ușurință de obiectele din buzunare, în timp ce acesta se află în diverse locații aglomerate.
 
Campania este inițiată de către EUCPN (European Crime Prevention Network) din cadrul Comisiei Europene, iar printre statele partenere amintim Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Belgia, Franța și Austria.
 

”Polițiștii constănțeni recomandă cetățenilor să manifeste atenție sporită asupra lucrurilor personale, atunci când participă la diverse manifestații/adunări publice, precum și în timpul deplasării în locuri aglomerate sau pe plajele litoralului românesc.
 
Participanții sunt sfătuiți să NU poarte bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor iar dacă se simt înconjurați de persoane cu un comportament suspect și să solicite ajutorul polițiștilor”, transmite IPJ Constanța.
 

Scopul proiectului este conştientizarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii