Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corpul de Control al ministrului Igaş, în vizită la IPJ Constanţa?

ro

09 Jan, 2012 00:00 2111 Marime text

Ionut-Zagoneanu_nou.jpgLiniştea care „domneşte" peste Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa din momentul instalării în funcţie a noii comenzi pare să fie tulburată de o presupusă vizită a Corpului de Control al ministrului Internelor.

Cel puţin asta vorbesc unii prin „târg", însă şansele ca cele menţionate să se şi concretizeze sunt mici, după părerea mea. Şi totuşi, dacă s-ar efectua un control al ministrului Administraţiei şi Internelor la Poliţia Constanţa, care ar fi motivul? Ce ar avea în „colimator" mai marii de la Bucureşti, pentru că, cel puţin la nivel oficial, în IPJ Constanţa nu par să existe probleme?! Şefii par să se înţeleagă între ei, iar subalternii par să asculte de şefi. Mai mult decât atât, în ultima perioadă nu au mai existat cazuri de poliţişti prinşi încălcând legea. De altfel, ultimul caz raportat de Serviciul Judeţean Anticorupţie cu privire la vreun poliţist corupt datează din 26 octombrie 2011. Deci, unde e problema? De ce ar veni în vizită Corpul de Control al ministrului la IPJ Constanţa? Există posibilitatea ca această delegaţie, dacă îşi va face simţită prezenţa la Constanţa, să aibă în plan şi alte aspecte? Poate că da, poate că nu! Potrivit datelor oficiale, „Corpul de Control al ministrului elaborează metodologii, instrumente şi proceduri pentru îmbunătăţirea sistemelor de măsurare a performanţei manageriale şi dezvoltarea sistemului de control managerial în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor". Ministerul Administraţiei şi Internelor mai arată că cei din Corpul de Control verifică petiţiile şi sesizările cetăţenilor. Altfel spus, un eventual control la IPJ Constanţa nu înseamnă, neapărat, că cineva din interior a sfeclit-o. Lăsând bârfele la o parte, nu pot decât să spun că o mare parte din lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa îşi iau munca în serios, iar acest aspect mă bucură şi, în acelaşi timp, mă linişteşte. Ai senzaţia că cineva „acolo sus" veghează asupra ta. Nu ştiu de ce, dar faza asta cu „vegheatul" mă trimite cu gândul la sloganul Fondului Naţional de Investiţii: „Dormi liniştit, FNI veghează pentru tine!"




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • martinciuc martinescu 09 Jan, 2012 03:53 sper sa vina pentru cei doi si alti citiva politisti din eforie,care aduc grave prejudicii autoritatii noului comandant si conducerii superioare a MAI.domnule zagoneanu,va astept cu subiecte tari !...