Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce inseamna sa fii prieten cu Hasotti

ro

18 Sep, 2009 03:12 1820 Marime text

manuela1_editorial.jpgLiberalii din municipiu şi-au pus şef nou duminica trecută. Victor Manea a preluat ştafeta, deţinută şase zile de către Dănuţ Culeţu. Pentru unii, rămâne un mister de ce fostul prefect al Constanţei nu a reuşit să se impună în fruntea filialei.

Dănuţ Culeţu însuşi a fost uimit de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, în urma căreia scaunul ce i-a fost temporar încredinţat a fost tras de Victor Manea. Acesta din urmă a fost desemnat cu majoritate de voturi, însă susţinătorii lui Culeţu nu au fost împăcaţi cu rezultatul. Cineva, fără să fie un susţinător al lui Manea sau al lui Culeţu, dar care cunoaşte situaţia din PNL îndeajuns de bine, mi-a spus: „S-ar putea ca liberalii să fi făcut o greşeală. Culeţu ar fi fost o alegere mai bună acum, în pragul campaniei prezidenţiale. Are mai multă autoritate decât Manea". Este posibil ca asta să fie realitatea, însă Culeţu a avut un „defect" care nu a fost trecut cu vederea de ceilalţi colegi: era prieten cu Haşotti. Şi nu zic asta ca şi cum ar fi ceva rău, nu. Puiu Haşotti este un om foarte cult, cu personalitate, o persoană a cărei companie este preţioasă, însă nu neapărat dacă se întâmplă să ai şi păreri contrare. Aşa se spune. Se pare că asta i-a deranjat pe mulţi: apropierea dintre Culeţu şi senatorul PNL. Mulţi au gândit că, având în vedere această amiciţie, filiala municipală va fi condusă de Puiu Haşotti, care se va transforma în sfătuitorul de taină al lui Culeţu. Acesta se pare că a fost unul dintre motivele care au cântărit în votul dat pentru şefia organizaţiei municipale. Rămâne de văzut dacă Manea a fost alegerea bună, în pragul prezidenţialelor, pentru partidul său. El a anunţat deja că îşi propune să dubleze scorul pe care el l-a obţinut în campania pentru locale, adică să obţină peste 20% pentru candidatul PNL la Cotroceni. Oricum, nici el nu este bătut în cuie în fruntea organizaţiei constănţene, având în vedere că după prezidenţiale vor urma alegeri interne peste tot, în rândul tuturor formaţiunilor. Deşi Gheorghe Dragomir, şeful de la judeţ, a afirmat că nu va fi tras la răspundere nimeni, indiferent de scorul ce se va obţine la alegerile din noiembrie, aceasta nu este o garanţie că Victor Manea va rămâne şef peste organizaţia căreia îi asigură interimatul. Va depinde de el şi de activitatea sa din aceste luni, dacă are şanse să se menţină. Oricum, cert este că mulţi ca el, care nu au avut niciodată o funcţie de conducere în organizaţie, stau la pândă. Tineri sau mai puţin tineri, aspiră să pună şi ei mâna pe un fotoliu călduţ de lider, măcar pentru a ieşi în faţă, dacă nu pentru alt motiv. Până una-alta, e bine că Manea nu a fost atât de prieten cu Haşotti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ... 19 Sep, 2009 10:26 ... Da, un studiu al Procuraturii, de pilda... !
  • cristi 18 Sep, 2009 12:19 Victor Manea poate sa aiba rezultate bune la municipiu... Hasotti trebuie sa iasa la pensie...atata timp cat Hasotti va fi in fruntea filialei PNL Constanta nu va avea rezultate..este normal ca este nevoie si de sfaturile lui dar asimilarea imaginii este dezastru!
  • Daaaaa! 18 Sep, 2009 11:38 Hasotti poate fi prieten cu oricine.Are un caracter deosebit si se inscrie in randul marilor barbati ai neamului romanesc. Sa i se dea prosop.
  • redivivus 18 Sep, 2009 07:48 Manea nu poate fi prieten cu Hasotti si nici cu altii.Din mai multe motive:n-are caracter,este oportunist si lipsit de principii.In ciuda aparentelor,Manea este unul din cei care l-au sabotat pe Hasotti in incercarea acestuia de a deveni primar.Apar,in mass-media multe aprecieri negative la adresa lui Hasotti.Pornind insa de la ideea ca societatea noastra capitalista in devenire are nevoie de un partid liberal,ar merita ca un ziarist talentat(ca Manuela de ex.)sa faca un studiu privind cariera politica a lui Hasotti.Se va putea demonstra ca acest om este,cu toate lipsurile lui,un liberal convins si sincer.Comparat cu averile realizate de alti politicieni,si cu calitatile intelectuale ale acestora,Hasotti este un politician cinstit si un intelectual care nu si-a luat diploma la Spiru Haret.Daca organizatia PNL Constanta ar fi fost la cheremul unora ca Manea sau Butnaru,liberalii ar fi ajuns in situatia taranistilor.Repet,un studiu,o analiza,dar nu numai a politicii liberalilor din Constanta,merita sa fie facuta.Dupa alegeri.