Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taverna Sârbului O experienţă autentic sârbească, stropită din plin cu „sljivovica" (galerie foto)

ro

12 Sep, 2011 00:00 9192 Marime text
taverna_sarbului.jpgCei care credeau că o cină în oraş trebuie să se limiteze doar la o masă, vor avea o surpriză extrem de plăcută atunci când vor trece pragul restaurantului Taverna Sârbului. De la aromele îmbietoare care te întâmpină încă de la intrarea în curtea localului şi până la design-ul interior impecabil, totul te trimite cu gândul la spaţiul caracteristic şi, din păcate, uitat, al tavernelor de odinioară.

Situată lângă campusul Universităţii Ovidius, aproape de intrarea în staţiunea Mamaia, pe strada Rubinului nr. 13, Taverna Sârbului s-a deschis în luna ianuarie a acestui an, aducând cu ea un element de noutate pe piaţa serviciilor din Constanţa. Restaurantul este amenajat şi decorat într-un ansamblu de tradiţional şi actual, incluzând elemente specifice tavernelor, dar şi detalii de design modern.

taverna_sarbului_1.jpgSe spune că bucuria cea mai mare a sârbului este să te aibă ca oaspete şi să-ţi fie pe plac. Zicala este confirmată pe deplin la Taverna Sârbului. Mâncarea este întotdeauna proaspătă, iar carnea este pregătită pe grătarul cu cărbuni amplasat chiar la intrarea pe terasă, unde se află şi ceaunul în care bucătarii sârbi pregătesc mâncare tradiţională. Porţiile sunt consistente, iar riscul să nu vă săturaţi, orice aţi comanda din meniu, este inexistent. Mi-ar fi greu să recomand ceva anume din lista de bucate, şi asta pentru că toate arată desăvârşit. Meniul include preparate diverse, de la gustări calde la peşte pe plită şi deserturi dintre cele mai diverse, toate pregătite după reţete tradiţionale. Un Mix Grill Viaţa Sănătoasă, de exemplu, este ideal pentru o ieşire cu familia. Platoul conţine cârnaţi de casă, frigărui de porc, muşchi alb la grătar, costiţe de porc, plescavita, mici sârbeşti, kaiser la grătar şi cartofi prăjiţi. Masa nu poate fi completă dacă nu încercaţi şi băutura tradiţională sârbească „sljivovica", ce poate fi luată şi la pachet. Şi dacă tot suntem la capitalul băuturi, trebuie să recunosc faptul că Taverna Sârbului are una dintre cele mai impresionante colecţii de vinuri româneşti şi străine, cu zeci de sortimente pe care le puteţi asorta la fiecare fel de mâncare în parte. Pentru cei cu adevărat pasionaţi de licoarea lui Bachus, Taverna Sârbului are amenajată şi o cramă în care se poate servi în linişte masa.

Pe timpul verii, terasa este animată de acordurile formaţiei care cântă, în fiecare seară, exceptând lunea, la Taverna Sârbului. Atmosfera este, cu adevărat, de petrecere, iar spaţiul este destul de generos încât să vă ridicaţi la dans.

Între orele 12 şi 17, restaurantul are oferte speciale care constau într-un meniu complet, cu supe, fel principal şi băutură, cu preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei.

Restaurantul are amenajată o parcare imensă, păzită, astfel că nu lipseşte niciun detaliu pentru care o seară petrecută la Taverna Sârbului să nu se transforme într-o amintire de neuitat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii