Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:51 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt impracticabile. Un constănţean, supărat rău de tot pe Confort Urban SRL

ro

07 Aug, 2018 00:00 2216 Marime text
Pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a fost trimisă o reclamaţie de către un locuitor al municipiului Constanţa, nemulţumit de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus.
 
„Sunt peste 700 de metri între cele două treceri de pietoni de le bulevardul Aurel Vlaicu (de la Campus până în Taverna Sârbului). Trotuarele în zonă sunt impracticabile, cu pietre sau noroi pe timp de ploaie, cu stâlpi plantaţi în mijlocul trotuarului, astfel încât deseori am fost nevoit să cobor cu căruţul copilului pe partea carosabilă în condiţiile în care se circulă cu viteze de peste 70km/oră. Întrucât cartierul Campus este în dezvoltare, se poate instala o trecere de pietoni cu scuar în faţa hotelului Nevada, ce va permite copiilor să traverseze în siguranţă către instituţiile de învăţământ sau, cel puţin, o pasarelă pentru pietoni sau o trecere semaforizată cu buton. Autovehiculele traversează linia dublă continuă de 3-2 ori la 10 minute, astfel, de 307 ori în 16 ore, familia mea poate fi expusă pericolului deoarece trecem pe acolo de cel puţin 10 ori pe zi.
 
Chiar dacă se va lua măsura instalării unor separatoare, starea de pericol va creşte pentru că proprietarii, turiştii sau studenţii, în lipsa altor soluţii, vor traversa cu autovehiculele direct linia dublă continuă ieşind de pe străzile Perlei, Opalului sau Safirului. Este falsă ideea fluidizării traficului: sunt tot atâtea benzi ca mai înainte, niciodată nu se producea blocaj în trafic pentru că se făcea stânga la Penny, ci datorită numărului mare de maşini; în plus, nu am remarcat faptul că s-a produs într-adevăr o fluidizare, cozile de maşini fiind aceleaşi. Se poate adopta şi soluţia întreruperii liniei continue doar pentru intrarea în Penny, pentru că cei ce ies de acolo pot întoarce la primul sens giratoriu. Pe aici propune Confort Urban SA să ducem copii la şcoală? Cum va fi la iarnă, mă întreb?“, ne-a scris constănţean supărat.
 
Directorul tehnic al Confort Urban, Claudiu Rădulescu, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că va verifica cele semnalate de cititorul cotidianului ZIUA de Constanţa, apoi ne va formula un răspuns.
 
Citeşte şi:
 
Linia dublă continuă din dreptul unui supermarket de pe Aurel Vlaicu, mărul discordiei între locuitori şi autorităţi (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lupu ion 07 Aug, 2018 06:50 La fel este si pe bulevardul Tomis ,pe sensul de mers catre Palazu Mare de la sere...Dedeman.