Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a impartit Constanta pentru evaluare

ro

03 Nov, 2009 00:20 3321 Marime text
deschidere.jpg Municipalitate a împărţit oraşul pentru evaluarea imobilelor şi reactualizarea despăgubirilor pentru aplicarea Legii 10/2001, în patru zone

Ieri, a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor pentru serviciul de evaluare a imobilelor şi reactualizare despăgubiri cu indicii de inflaţie, pentru aplicarea Legii nr.10/2001 cu modificările şi completările ulterioare. Municipalitatea este dispusă să scoată din vistieria judeţului, pentru contractul care se va derula pe un an, 403.960 de lei.

După ce pe 22 octombrie Primăria Constanţa a transmis invitaţia de participare la procedura de achiziţie publică, numărul 231877, autoritatea contractantă a desfăşurat ieri, la sediu, licitaţia prin care se doreşte găsirea unei firme care să evalueze clădirile care se încadrează în prevederea referitoare la regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv, în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Pentru a uşura munca prestatorului de serviciu, municipalitatea a împărţit Constanţa în patru zone, ofertanţii putând solicita obţinerea serviciului doar pe anumite zone. Cele patru zone delimitate sunt: zona 1, formată din staţiunea Mamaia, Satul de Vacanţă, Parcul Tăbăcărie, cartierele Faleza Nord şi Stadion. Din zona II fac parte cartierele Centru, Peninsulă, Gara Veche, din zona III - Tomis I, Tomis II, Tomis III, Tomis Nord, ICIL, Casa de Cultură, Coiciu, Inel, Baba Novac, Trocadero, Anadalchioi, zona Dezrobirii, Obor, Dacia, Palazu Mare, iar din zona IV fac parte I.C. Brătianu, Intim, Palas, zona Industrială, Halta Traian, Medeea, CET, Viile Noi, KM 4-5, KM 5, Poarta 6, Far, Abator şi Gară. Potrivit datelor caietului de sarcini, durata contractului de achiziţie publică este de un an de la data semnării contractului.

despagubiri_constanta_peninsula1.jpgMai mult, pentru fiecare zonă în parte, ofertanţii au depus garanţie de participare. Astfel, pentru zona I - 1.500 lei, Zona II - 1.500 lei, Zona III - 1.500 lei, Zona IV - 1.500 lei.

Cât despre ceea ce presupune îndeplinirea acestui contract, în caietul de sarcini este specificat faptul că firma/firmele care vor fi desemnate câştigătoare trebuie să întocmească rapoarte de evaluare pentru teren liber, teren ocupat cu construcţii, indiferent de proprietarul construcţiei, teren+construcţie, construcţie, precum şi întocmirea raportului de actualizare despăgubiri cu indici de inflaţie pentru cazurile prevăzute de Legea nr. 10/2001, pentru fiecare zonă în parte.

Am încercat să aflăm câţi ofertanţi s-au înghesuit pentru obţinerea acestui contract de la Primărie. După ce ne-a informat că nu are cunoştinţe ca ieri să se fi desfăşurat la sediul primăriei vreo licitaţie în acest sens şi că se va informa, purtătorul de cuvânt al primăriei Liviu Tramudana şi-a închis telefonul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii