Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu atentează la banii studenţilor medicinişti

ro

26 Oct, 2010 00:00 2363 Marime text
_deschidere.jpgCa într-o scenă dintr-o comedie neagră, SCJU şi CA-ul spitalului se joacă cu nervii mediciniştilor. De data aceasta vor să le perceapă o taxă de "folosire a SCJU"

În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, împreună cu Consiliul de Administraţie al spitalului luau nişte decizii care aveau menirea de a le îngreuna viaţa medicilor rezidenţi.

Printre măsurile neprietenoase se număra şi refuzul de a asigura spaţii pentru desfăşurarea cursurilor Facultăţii de Medicină în incinta spitalului, fapt ce duce la scăderea nivelului de pregătire al medicilor rezidenţi din cadrul spitalului, care vor să facă practică. În cadrul Consiliului de Administraţie care a avut loc vineri s-a întâmplat ceva care i-a lăsat mască pe membrii Senatului Facultăţii de Medicină. Precizăm că ceea ce s-a discutat în cadrul CA-ului am aflat de la liderul Sindicatului Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, nu de la membrii din CA, numiţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu. "Printre subiectele de discuţie care au fost pe ordinea de zi s-a aflat şi contribuţia financiară a Facultăţii de Medicină către SCJU", a spus Nicolae Manea. Decanul facultăţii, prof.univ.dr. Petre Bordei, se afla la Ministerul Educaţiei, la Bucureşti şi a rămas uimit de iniţiativa celor din CA. "Mi se pare ciudat, din moment ce în ultima perioadă nu ne-au vrut deloc binele. Vor 10% din taxele studenţilor de la medicină. Nu ştiu la ce sumă se poate ridica această contribuţie, aşa că trebuie să vorbesc cu rectorul Universităţii Ovidius. Dacă suma este prea mare, nu vom fi de acord cu acordarea ei", a precizat prof.univ.dr. Petre Bordei. După mai multe încercări nereuşite, Boris Parpală, unul dintre membrii CA-ului, a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere în legătură cu această contribuţie financiară. "Este doar o propunere, încă nu s-a votat nimic. 10% este un procent de principiu pentru că nu au fost încă făcute calcule pentru a ajunge la o sumă exactă. Nici nu ştim din cât sau din ce luăm 10%. Studenţii nu au treabă cu această taxă", a spus Parpală, iar noi am completa cu faptul că aceştia o plătesc, până la urmă. De fapt, nu ar fi vorba despre o sumă de bani lichizi, ci nişte investiţii. "Nu este vorba despre o contribuţie financiară, ci despre anumite aparate de laborator pe care să şi le cumpere, să investească acolo unde fac practica", a declarat Boris Parpală, supărat pentru faptul că liderul Sanitas ne-a oferit această informaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MM 26 Oct, 2010 12:09 La medicină sunt studenţi şi făra taxă, iar cei cu taxă vor pleca la alte universităţi întrucât Constanţa nu este în stare să sustină o facultate de medicină. Constantinescu ştie de 10% că probabil atât percepe comisionul pentru lucrările de reabilitare la grădiniţe, cămine culturale, scoli, etc. din judeţ. Să dea domunl să se îmbolnăvească şi să aibă nevoie de medic! să-l vedem cum da din colţ în colţ, dar nu-l plâng a stâns destul ca să plece în stăinătate, dar poate nu mai apucă!
  • elena 26 Oct, 2010 11:14 Nu recunoasteti vorbele vaduvii negre a SCJ Constanta, Capatina? El instiga la distrugerea in masa a medicinii constantene.
  • Razvan 26 Oct, 2010 08:53 Se pare ca in Republica Autonoma Constanta domnesc anumite persoane care nu au nici o intentie de a dezvolta regiunea ci din contra de a distruge cat mai mult. Cand un om, "fost" comunist (securist), a prins putina putere, vrea sa ramana asezat bine in scaunul acela si incearca pe cat posibil sa distruga generatiile care sunt la inceputul carierei si care ar trebui sa cunoasca cat mai multe pentru a putea dezvolta regiunea sau tara. O sa se ajunga in Romania, fiind "condusi" de asemenea "oameni", sa fie o tara de analfabeti, depravati, betivi, ceea ce va duce la dezmembrarea tarii. Astia trebuie sa se gandeasca ca viitorul tarii nu inseamna numai acei 4 - 5 ani de conducere ci inseamna poate sute de ani de proiecte de dezvoltare si cercetare. Pacat ca avem conducatori prosti si aia destepti aleg sa faca altceva.
  • fara nume 26 Oct, 2010 08:22 Ii uram bunvenit, domnului Parpala in Constanta, azinoapte! in care laborator sa se faca investitii? in cel inchis de aproape o luna? cel in care nu e apa, curent electric si nici caldura?
  • Oarecum ca pe vremea lui Stefan 26 Oct, 2010 02:58 Cand in Moldova veneau turcii, Stefan cel Mare punea sa se dea foc la holde si sa se otrtaveasca fantanile pe traseul de deplasare al cotropitorilor. Astazi e oarecum invers. Pe unde trece domnitorul judetului se aplica politica pamantului parjolit. De data asta insa, prin zonele "parjolite" si "otravite" nu trec cotropitorii ci bietii localnici ai judetului, oameni simpli care au doar vina ca incearca sa traiasca.