Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a sesizat ANI Fundaţia lui Tusac îi trage după el pe Mazâlu şi pe Maganu

ro

29 Nov, 2011 01:00 1612 Marime text

prefect_mangalia_-_Claudiu_Palaz.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a adresat Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a sesizastarea de incompatibilitate a doi consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia. Este vorba despre Gheorghe Mazâlu şi despre Bogdan Maganu, care au încheiat pe 10.08.2009 câte un contract de cesiune cu Fundaţia Pro Litoral, fiind remuneraţi cu sume ce nu se regăsesc în declaraţiile de avere aferente anului 2010, publicate pe site-ul Primăriei Mangalia.

„Aşa cum am mai afirmat şi cu alt prilej, în Consiliul Local Mangalia sunt multe neregularităţi, pe care, în calitate de garant al respectării legii, trebuie să le sesizez organelor competente, în acest caz Agenţia Naţională de Integritate, care va dispune măsurile care se impun, conform prevederilor legale", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pro Litoral, fundaţia care a „plimbat" banii festivalului

Fundaţia Pro Litoral îl are ca fondator şi preşedinte, aşa cum reiese şi din declaraţia sa de avere, pe însuşi primarul eliberat din funcţie al Mangaliei, Claudiu Tusac. Prin intermediul acesteia, au fost colectate sume importante de bani, sub formă de sponsorizări, de la toţi agenţii economici care aveau nevoie de diverse autorizaţii de funcţionare. Sumele plătite drept sponsorizare au fost cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei. Astfel, s-au adunat aproape trei miliarde de lei, cărora li s-au adăugat alte cinci miliarde de la bugetul local pentru organizarea vara trecută a unui festival la care artiştii au cântat pro bono.

Cei doi consilieri membri PSD, Mazâlu şi Maganu, ar fi încasat venituri din organizarea festivalului de la Mangalia prin intermediul fundaţiei care a gestionat cea mai mare parte a sponsorizărilor atrase pentru susţinerea evenimentului muzical.

Din fundaţie mai fac parte şi alţi membri PSD din Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii