Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la candidatură pentru Dumitru Moinescu (document)

ro

10 Oct, 2011 01:00 2333 Marime text
cap_9.jpgAşa cum reiese din sentinţa pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi publicată pe portalul instanţelor de judecată, pedeapsa accesorie privind interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii efective publice a fost suspendată

„Condamnarea lui Dumitru Moinescu este o comandă a celor care s-au speriat atunci când s-au uitat pe sondajele de la Medgidia", este părerea preşedintelui PDL, Christian Gigi Chiru. Liderul democrat-liberal nu-şi poate explica altfel sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Constanţa din moment ce Moinescu primise deja două achitări succesive în acest dosar. „Aşteptăm comunicarea sentinţei şi atunci vom afla daca sunt şi menţiuni legate de interzicerea mai multor drepturi, printre care şi cele electorale. Oricum, Titi Moinescu nu are de gând să stea cu mâinile în sân şi se consultă cu avocaţii săi să vadă ce este de făcut în acest caz", a mai spus Gigi Chiru.

Reamintim că fostul primar al oraşului Medgidia, Dumitru Moinescu, a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Constanţa vine la patru ani după comiterea faptei. Potrivit rechizitoriului, Moinescu este acuzat că, în aprilie 2006, pe durata exercitării mandatului de primar, folosindu-se de calitatea pe care o avea, a încercat să influenţeze urmărirea penală declanşată împotriva a opt persoane din localitate. Cu toate că Judecătoria Medgidia şi Tribunalul Constanţa l-au achitat pe fostul primar, magistraţii Curţii de Apel au decis altceva.

Dumitru Moinescu: „Voi dezvălui raţiunile pentru care a fost înscenat acest dosar"

„«Justiţia în folosul cetăţenilor» scrie pe site-ul Ministerului Justiţiei. Experienţa mea cu judecătorii Curţii de Apel Constanţa mă determină să afirm că «Justiţia este în folosul lor»", susţine Dumitru Moinescu. „Sunt foarte dezamăgit că după două achitări, la Judecătorie şi la Tribunal, am avut neşansa să fiu judecat de nişte persoane pentru care dreptatea este o noţiune fără conţinut. După o perioadă, scurtă, voi organiza o conferinţă de presă în care voi dezvălui raţiunile pentru care a fost înscenat acest dosar şi persoanele care s-au cocoţat în funcţii făcând servicii, nu dreptate", mai spune fostul primar de la Medgidia, nemulţumit de faptul că, fără nicio explicaţie, s-a trezit cu un complet schimbat în timpul procesului. Moinescu a anunţat că după ce se va consulta cu avocaţii va face o conferinţă de presă în care va face lumină în acest dosar, pe care-l consideră unul politic.

Poate să candideze

Moinescu.jpg

Aşa cum reiese din sentinţa pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi publicată pe portalul instanţelor de judecată, pedeapsa accesorie privind interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii efective publice a fost suspendată. Totuşi, pe perioada suspendării de 2 ani şi 6 luni, Moinescu nu trebuie să se afle în conflict sub nicio formă cu legea penală.

Prin vocea secretarului general executiv Mihai Petre, organizaţia PDL Constanţa transmite un mesaj de susţinere pentru Moinescu şi consideră că acesta are cele mai mari şanse să redevină primarul Medgidiei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii