Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublă dramă pentru respinşi Doar 50 de absolvenţi respinşi la BAC vom primi ajutor de şomaj

ro

07 Sep, 2011 00:00 910 Marime text
Dacă pentru cei care au reuşit să treacă cu bine de cea de-a doua sesiune de BAC urmează înscrierea la facultate, absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat urmează să primească 250 de lei sub formă de ajutor de la stat! Atenţie, însă! Doar cei care şi-au depus adeverinţele de absolvire sau certificate de competenţe, în cazul liceelor tehnice, prin care dovedeau că sunt absolvenţi ai claselor a XII-a, respectiv a XIII-a în termenul legal de 60 de zile de la încheierea anului şcolar 2011, respectiv 17 iunie 2011. Din acel moment au intrat în baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă!

Necunoaşterea legii a produs mari dezamăgiri

Directorul adjunct al AJOFM Constanţa, Gheorghe Buşu, susţine că, din păcate, necunoşterea legii a făcut ca foarte puţin din cei aproximativ 1.900 de candidaţi respinşi la Bacalaureat să se înregistreze în baza de date în condiţiile legii. „Din păcate, foarte mulţi candidaţi respinşi s-au prezentat la noi după ce s-a încheiat şi cea de-a doua sesiune de Bac şi au cerut ajutor de şomaj, adică în afara termenului legal, iar pentru ei nu mai putem face nimic în acest moment, doar să-i înregistrăm în baza de date ca şomeri neindemnizaţi", susţine Buşu.

Doar 50 de norocoşi vor primi ajutorul de şomaj la Constanţa, fiind vorba de absolvenţii care s-au înregistrat în baza de date la sfârşitul încheierii anului şcolar. Potrivit directorului adjunct al AJOFM, ei vor intra în plata pentru o perioadă de şase luni dacă demonstrează prin cel puţin două adeverinţe că au încercat să se angajeze, însă au fost refuzaţi de angajatori. Pe 23 septembrie, respinşii la Bac au prima ocazie să-şi găsească job-uri temporare, cu ocazia Bursei Locurilor de Muncă pentru absolvenţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii