Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al AJOFM Constanța! Au fost plătite sumele restante pentru subvențiile acordate angajatorilor

ro

23 Jan, 2024 12:00 923 Marime text
Foto: PexelsAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanta vine în întâmpinarea angajatorilor și colaboratorilor cu vești bune.

Potrivit AJOFM, în urma alocării de către Guvernul României a sumelor în bugetul asigurărilor pentru șomaj în anul 2024, A.J.O.F.M. Constanta a plătit sumele restante pentru subvențiile acordate angajatorilor. Este vorba despre suma de 1.751.891 lei, pentru un număr de 312 CNP-uri.

De asemenea, A.J.O.F.M. Constanta va putea onora toate solicitările eligibile ale angajatorilor înregistrate în anul 2023, pentru încheierea de convenții în baza legii nr. 76, art. 80, respectiv art. 85. Acestea vor fi puse în plată până la începtutul lunii iunie. Vorbim aici despre un număr de 238 de CNP-uri.

„Menționăm că subvenționarea cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 6.426.000 milioane de lei.
Banii sunt acordați angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată.
A.J.O.F.M. Constanta va continua apoi cu cererile angajatorilor depuse în acest an“ - au mai precizat reprezentanții AJOFM.

Citește și: 

Remi Mincă, fostul director al AJOFM Constanța, chemat în instanță pentru situația financiară a Asociației de Calificare și Recalificare pentru Tineret
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii