Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Vrabie „Cu Mazăre, în şase ani, nu am vorbit niciodată“

ro

09 Sep, 2010 00:00 2410 Marime text
interviu_vrabie_-_valentin_vrabie_06.jpg„Mă retrag încercând să-mi consolidez strategia, planurile şi, pentru alegerile din 2012, vom da bătălia finală. Lupta va fi pe viaţă şi pe moarte“, promite primarul comunei Peştera, care afirmă că-şi va canaliza energia irosită în PSD, în cadrul altei formaţiuni politice

Adevăratul revoluţionar al PSD Constanţa nu este, se pare, nici Radu Mazăre, nici liderul PSD Victor Ponta, ci primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. Dezamăgit de modul în care este condusă organizaţia din care încă face parte, primarul din Peştera vorbeşte deschis despre atmosfera din PSD Constanţa, despre nerespectarea angajamentelor luate în faţa locuitorilor comunei de către şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, în campania electorală din 2008, despre lipsa de dialog cu acesta, dar şi despre absenţele prelungite ale celui reconfirmat ca şef al filialei judeţene - Radu Mazăre, mult prea ocupat să semneze condica de prezenţă în Brazilia.         

Care este motivul absenţei dumneavoastră de la Conferinţa Judeţeană a PSD, având în vedere faptul că declaraţi cu ceva timp în urmă că veţi candida pentru funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene?

Am remarcat că de la alegerile locale totul a fost aşa de bine calculat încât nimeni să nu poată să penetreze sistemul de tip gaşcă la care s-a lucrat ani de zile pentru a fi perfecţionat şi, în acest moment, nimeni nu poate avea o şansă de a-şi spune opinia. Consider că încă sunt destul de uman ca să mă retrag fără să fiu prins în caracatiţa asta. Am constatat lucrul acesta şi nu vreau să dau satisfacţie nimănui prin a accepta să fiu un actor în rol negativ în piesa asta de teatru ieftin.

Este o înfrângere? Vă retrageţi din politică sau veţi continua înscriindu-vă într-un alt partid?

Da, am pierdut o bătălie. Mă retrag încercând să-mi consolidez strategia, planurile şi, pentru 2012, vom da bătălia finală. Lupta va fi pe viaţă şi pe moarte. Îl provoc public pe domnul Darie, strategul PSD, la o bătălie electorală în 2012. Abia aştept, pentru colegiul de care va fi responsabil, să mă ocup de campania electorală a unui alt partid decât PSD, să văd atunci ce valoare politică are. Voi continua activitatea politică acolo, în partidul care îmi va da voie să-mi exprim părerile şi proiectul politic pe care cei de la PSD nu au vrut să-l asculte, deşi a dat cele mai bune rezultate la Peştera, cât şi la Medgidia, la parlamentarele din 2008. 

Vrabie: „Domnule Nicuşor Constantinescu, comuna Peştera se află în judeţul Constanţa“

Ce părere aveţi despre ceea ce s-a întâmplat la alegerile judeţene ale PSD şi despre faptul că nu a existat decât veşnicul candidat Radu Mazăre?

Aşa cum am prevăzut, a fost un circ ieftin pe care, din nefericire, forţaţi sau nu, mai mulţi spectatori l-au aplaudat. Cei câţiva care mai rămăseseră în sală. 

Când a avut loc ultima vizită a lui Mazăre sau a lui Constantinescu în localitatea Peştera şi care a fost motivul?

Cu Radu Mazăre, în şase ani de când sunt în PSD, nu am reuşit să discut niciodată. Motivul: este imposibil să ajungi la el, fiind un om mai mult ocupat cu zborurile către Brazilia. Nicuşor Constantinescu a venit la Peştera doar în campania electorală, când, cu o nonşalanţă de neimaginat a minţit, enumerând fel şi fel de promisiuni, şi nu s-a ţinut de cuvânt. Cum să le spun eu cetăţenilor din comuna Peştera - faţă de care îmi cer iertare că au fost minţiţi doi ani şi jumătate în speranţa că cei de la Consiliul Judeţean, pe care i-am votat şi care au fost aleşi în funcţii şi cu votul locuitorilor de la Peştera, se vor gândi şi la problemele lor - că nu a fost nimic adevărat din sprijinul promis în 2008? Pentru că şi locuitorii din Peştera au nevoile şi greutăţile lor, nu doar unele localităţi în care s-au băgat miliarde şi miliarde de lei. Domnule Nicuşor Constantinescu, comuna Peştera se află în judeţul Constanţa, dacă nu ştiaţi, şi aveţi obligaţii şi faţă de locuitorii acestei comune. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • FRUSTRARE SI TRADARE 09 Sep, 2010 23:22 e greu sa-te multumesti cu soarta buna pe care o ai? moldovean hot care se vrea imparat esti un frustrat ,,licentiat,, si... aviz amatorilor, cine a tradat o data, va mai trada
  • un cunoscator 09 Sep, 2010 12:25 Vrabie candida pt functia de vicepresedinte daca s-ar fi schimbat si vesnicul Radu Mazare. Intr-o echipa noua ar fi avut sanse sa poata face ceva pt amaratii de locuitoei din judet. Dar cu ticalosi ca Mazare, Constantinescu sau Darie a preferat sa stea doparte ca daca TE BAGI IN COCINA TE MANANCA PORCII!
  • adormitul 09 Sep, 2010 11:33 vrabia malai viseaza,asa ca daca duci vrabia in gara se suie in tren.Mai acum cateva saptamini era -vicepresedinte- la organizatie acum minte si denigraza,asa e cand vrabia nu ajunge la struguri zice ca sint acrii.
  • TREZITI-VA! 09 Sep, 2010 00:51 ATENTIE! O VRABIE NU E DOAR O SIMPLA VRABIE! CIRIPITUL EI ADEVAR GRAIESTE...