Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza Interviului Online cu Dumitru Moinescu „Dosarul este rezultatul legăturilor pe care foştii primari le au cu justiţia"

ro

14 Oct, 2011 02:04 1516 Marime text
sinteza.jpgÎn ciuda condamnării la şase luni de închisoare, Dumitru Moinescu este hotărât să candideze la Primăria Medgidia. Asta, întrucât condamnarea este cu suspendare, inclusiv a pedepsei accesorii, care se referă la interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Dumitru Moinescu despre sentinţa Curţii de Apel: „Am primit vestea condamnării cu întristare, dar probabil se va face dreptate. Aştept încă să primesc motivarea scrisă a acestei decizii. Chiar dacă este condamnare cu suspendare, eu trebuie să-mi apăr nevinovăţia. Dosarul este rezultatul legăturilor pe care Pintilie şi Iordache le au cu oamenii din Justiţie, aceşti oameni protejându-i în perioada 1992 - 2004 în campania de prăduială care s-a făcut cu domeniul public al oraşului. Eu nu sunt un om şantajabil, dar încercări au fost. Au fost oameni din Medgidia care m-au ameninţat că dacă nu voi face ce vor ei, mă vor «pedepsi» în stilul lor. Un exemplu este consilierul local Butnaru, care, într-o şedinţă publică recentă a CL m-a ameninţat că voi înfunda puşcăria şi va avea el grijă să se întâmple acest lucru. Ameninţarea a venit atunci când eu l-am acuzat că a primit cadou de la actualul primar 10.000 mp teren în centrul oraşului contra unei chirii echivalente cu a uneia pentru un apartament".

Dumitru Moinescu despre sondajele de la Medgidia: „Îi dau lui Iordache prilejul să-şi manifeste bucuria în legătură cu rezultatele sondajului pe care el l-a făcut".

Dumitru Moinescu despre relaţia cu PDL: „Nu am vrut să merg la sediul judeţean al partidului şi să vorbesc despre acest dosar presei, pentru că este lupta mea, pentru că eu cred că oamenii politici trebuie să fie curaţi şi nu vreau să atrag asupra partidului blamul care temporar planează asupra mea. Am relaţii bune cu conducerea BPJ Constanţa şi nu cred că vreunul dintre colegii mei este capabil de asemenea lucru.

Dumitru Moinescu despre candidatură: „Voi fi sincer cu votanţii mei şi nu voi ascunde nimic din lucrurile care fac parte din CV-ul meu. Parcul Industrial Medgidia este cel mai important proiect al meu pentru 2012. L-am început în primul mandat, dar nu am reuşit să-l finalizez.

Puteţi citi interviul integral aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviul-online-cu-dumitru-moinescu-fostul-primar-la-municipiului-medgidia-tema-este-ratiunile-pentru-care-a-fost-inscenat-un-dosar-politic-70586.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii