Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu are voie să poarte arme Libertatea vameşului Pilcă se decide azi

ro

18 Jul, 2011 00:00 2002 Marime text
Pilca_-_Pilca_Alin.jpgAurelian Cătălin Pilcă, fostul vameş constănţean devenit prosper om de afaceri arestat în ancheta „Portul" a procurorilor Direcţiei Naţionale Antirocupţie, află astăzi dacă poate părăsi celulele Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Magistraţii Completului de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor analiza, în această dimineaţă, de la ora 9.00, recursul declarat de procurorii anticorupţie împotriva deciziei Curţii Supreme de a admite cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Pilcă. Recursul a fost înregistrat la Înalta Curte, vineri, sub numărul 5909/1/2011, având termen de judecată, astăzi, de la ora 9.00. În proces, Aurelian Cătălin Pilcă este intimat, Direcţia Naţională Anticorupţie având calitatea de recurent. Pilcă a primit vot favorabil din partea Curţii Supreme la începutul săptămânii trecute, când magistraţii au decis să fie eliberat provizoriu sub control judiciar. Interdicţiile aplicate de judecători fostului vameş se refereau la faptul că acesta nu avea voie să depăşească limita teritorială a ţării fără încuviinţarea instanţei şi trebuia să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, dacă va fi eliberat, Pilcă trebuie să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Dacă recursul procurorilor va fi respins astăzi, iar Pilcă va fi pus în libertate şi nu va respecta prevederile instanţei, riscă să se trezească, din nou, după gratii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 18 Jul, 2011 09:19 Vrei sa stai putin in arest fura milioane ca sa ai de unde da mai departe.Daca ai furat o gaina esti halit.Acest infractor merita sa stea toata viata la mititica la cit a furat.