Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef de vamă, şef la rugby! Pilcă, pus de PSD, dar cu mâna ALDE, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean

ro

11 Mar, 2017 00:00 7080 Marime text
În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, majoritatea PSD-ALDE-PMP l-a numit în conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pe omul de afaceri Aurelian Cătălin Pilcă.

Pilcă, economistul aruncat de PSD în CA-ul spitalului

Aurelian Cătălin Pilcă este născut la 26 ianuarie 1969. A terminat Facultatea de Management din cadrul Universităţii din Bucureşti (1999), Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa (2003) şi este tatăl a doi copii.
 
În perioada 2005-2006, a fost director general al firmei de turism SC Dana 95, anterior ocupând diverse funcţii în Direcţia Generală a Vămilor - Regionala Constanţa: referent vamal, şef tură, şef adjunct vamă, şef vamă, director executiv Direcţia Regională a Vămilor Constanţa.
 
A fost cel care a controlat, personal sau prin apropiaţi, celebra societate Almacons Constanţa, dar şi diverse firme prin Portul Constanţa. A fost component al echipei naţionale de juniori şi tineret de rugby şi preşedinte de onoare al Rugby Club Farul Constanţa.
 
Pilcă a fost judecat alături de alte persoane în dosarul „Portul“, în care a fost achitat în primă instanţă, şi este asociat în mai multe societăţi comerciale. „Pilcă nu este membru ALDE şi noi, la partid, nu am avut cunoştinţă de această înţelegere din Coaliţie, între PSD şi colegul nostru, vicepreşedintele CJC Daniel Learciu“, ne-a declarat preşedintele ALDE Constanţa, deputatul Mircea Banias.
 
Pilcă a ajuns totuşi în CA-ul Spitalului Judeţean, după demisia Danei Dina, reprezentant al ALDE, şi după o negociere prin care liberalii şi democraţii le-au cedat celor de la PSD acest post. Teoretic, miza unui loc în Consiliul de Administraţie al SCJU nu este incomensurabilă, indemnizaţia de şedinţă fiind relativ mică, 50 de lei, însă nu trebuie pierdut din vedere faptul că acest CA este un factor de decizie important şi cel în faţa căruia managerul unităţii sanitare, dr. Cătălin Grasa, ar trebui să dea socoteală.
 
Omul care a făcut posibilă numirea lui Aurelian Pilcă în CA-ul SCJU este vicepreşedintele CJC Dumitru Learciu, pe care l-am întrebat, pentru a ne edifica asupra acestei speţe, cum au stat lucrurile: „Noi am renunţat la un post din CA-ul spitalului. La rugămintea şi sugestia PSD, l-am nominalizat pe acest domn Pilcă, pe care nu l-am văzut în viaţa mea. Însă despre această numire s-a ştiut şi la partid, chiar şi fratele preşedintelui Banias (n.r. Emil Sorin Banias, consilier judeţean ALDE) a votat“. Cu această scurtă, dar extrem de lămuritoare declaraţie, s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate Learciu.
 
În tot acest timp, PSD îşi râde în barbă şi demonstrează că ALDE nu este decât o biată remorcă, care tace şi înghite şi se mulţumeşte cu puţin. Nu este exclus ca această situaţie creată să fie generată şi de „lupta“ pentru supremaţie din interiorul ALDE care se dă şi la centru, şi în organizaţii. Poate că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Learciu vrea să fie ceva mai mult decât un vicepreşedinte în ALDE? Aşa se întâmplă când ai dublă subordonare: un şef la serviciu şi un altul la partid. Nu mai ştii cui să te subordonezi.
 
Una peste alta, şi PSD recunoaşte că s-a „folosit“ de omul de la ALDE, sigur, în sens colegial. Noi am propus, nu am dat cu pumnul în masă, susţin social-democraţii, amuzându-se de naivitatea unor oameni politici locali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii