Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii consideră că nu are ce căuta în conducerea spitalului Cum să-i dai lui Pilcă pe mână un buget de peste 270 de milioane de lei anual?

ro

02 Mar, 2017 00:00 2634 Marime text
În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, majoritatea PSD-ALDE-PMP l-a numit în conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pe Aurelian Cătălin Pilcă, membru ALDE. Liderul grupului consilierilor liberali din cadrul CJC, George Muhscină, afirmă că „PSD-ALDE-PMP continuă - într-un mod total netransparent - să pună sub semnul întrebării legitimitatea şi integritatea instituţiilor statului. Din Consiliul de Administraţie al celei mai importante instituţii publice de sănătate din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, face parte Alin Pilcă, încă suspect de grave fapte de corupţie precum cumpărare de influenţă şi constituirea de grup infracţional“.
 
Acesta consideră că este foarte grav modul în care s-a făcut această numire. „Toate proiectele pe care le aveam programate pe ordinea de zi a CJC erau disponibile pe site, cu excepţia punctului 20, unde aveam să aflăm că ALDE îl va propune şi PSD + PMP îl vor vota pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean pe Aurelian Pilcă. O persoană fără niciun fel de legătură cu domeniul medical, dar cu legături serioase şi dubioase cu spectrul politic, legături pentru care, la un moment dat, a şi fost reţinut de procurori, chiar dacă este, pentru moment, achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ştim, de asemenea, că decizia judecătorilor poate fi atacată de DNA, deci nu este una definitivă“, mai spune George Muhscină.
 
Reamintim faptul că PNL Constanţa l-a propus iniţial pentru acelaşi post de membru în CA al Spitalului Judeţean Constanţa pe doctorul Marius Enescu, în prezent consilier judeţean al Partidului Naţional Liberal.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii