Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare vrea sa reduca zgomotul ambiental din municipiu

ro

24 Aug, 2009 03:00 1849 Marime text

harta_de_zgomot.jpgPotrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal de vineri, în următorii cinci ani municipalitatea va trebui să pună în aplicare un plan de acţiuni care va duce la reducerea zgomotului ambiental din municipiul Constanţa.

Conform expunerii de motive a proiectului, „scopul acestui plan este crearea unui mediu înconjurător sănătos, astfel încât acţiunile cuprinse să influenţeze dezvoltarea socio-economică a zonei şi strategia teritorială globală". Hărţile de zgomot au fost elaborate pentru fiecare sursă de zgomot: cel produs de traficul feroviar, de tramvaie, cel generat de industrie şi de activitatea portuară şi cel generat de traficul motorizat. Printre acţiunile care se vor realiza în următorii cinci ani se află cele referitoare la închiderea unor drumuri pentru trafic motorizat, crearea unor sensuri unice, introducerea de puncte de taxare în zonele congestionate de trafic. Pe termen lung se are în vedere mărirea lăţimii străzilor şi a bulevardelor, dar şi construirea unei centuri a municipiului Constanţa care va servi la fluidizarea în interiorul oraşului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X 24 Aug, 2009 16:31 Da ma egmane ai sesizat tu si ce oi vrea sa mute linia pt tine. Esti prost de bubui, daca o sa puna sens unic pe Mihai Viteazu o sa treaca astia cu 300 pe acolo
  • egman 24 Aug, 2009 09:28 Poate va fi luata in calcul si str.Mihai Viteazu,intre str.Sarmizegetusa si mag. Tomis.Zilnic,sintem terorizari de zgomotul si trepidatiile produse de vechiturile de autobuze RATC, incepind de ora 5 pina la 12 noaptea. Pe aceeasi portiune,incepind de pe la orele 19,si toata noaptea,str.Mihai Viteazu se transforma in pista de curse pentru automobile si motociclete.Niciodata nu a fost pus RADAR sau o masina de politia circulatiei sa urmareasca traficul.Cu toate ca am sesizat mereu nu s-aluat nici o masura.