Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majorarea taxelor băga în insolvenţă companiile de turism Mohammad Murad - „Riscăm o adevărată criză, care va distruge economia"

ro

14 Dec, 2012 02:22 2364 Marime text
08_turism_Mohammad_Murad.jpgMiercuri, Guvernul a anunţat că din 1 ianuarie 2013, taxele şi impozitele vor fi mai mari cu 16,05%. Măsura nu a rămas fără ecou în rândul oamenilor de afaceri, care au anunţat că „riscăm o adevărată criză, care va distruge economia".

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a avertizat că majorarea taxelor și a impozitelor va duce la falimentul companiilor din turism. „Creşterea taxelor şi a impozitelor locale cu 16%, măsură luată de Consiliile locale şi judeţene, nu ar trebui să fie aprobată de noul Guvern mai ales în momentul de faţă. Estimăm că circa 20% din companiile din turism ar putea intra în insolvenţă în primul trimestru din anul viitor dacă se măresc taxele şi impozitele locale", a declarat Mohammad Murad, preşedintele FPTR. Potrivit acestuia, taxele locale ajung în prezent până la 5% din cheltuielile firmelor de turism, depăşind uneori marja de profit. Din acest motiv FPTR nu susţine creşterea acestor taxe cu 16% şi consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de faţă, deoarece firmele nu mai pot suporta creşterea taxelor sau introducerea unor taxe noi. FPTR speră că noul Guvern va avea o altă abordare, aşteptând stabilitate economică și legislativă deoarece mediul privat se află într-un moment critic. În acelaşi timp, FPTR le atrage atenţia autorităţilor publice că mediul privat „este sătul de politica economică de până acum, care nu a susţinut dezideratele mediului privat", ca de exemplu atragerea de investiţii, în special în infrastructură, susţinerea mediului de afaceri prin stabilitate şi predictibilitate fiscala şi încurajarea capitalului autohton. „Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale să se transforme într-unele constructive nu represive, altfel riscăm să trăim o adevărată criză, va distruge economia naţională. Patronatele reprezintă pilonii principali ai investiţiilor la nivel naţional şi de aceea un prim pas pentru realizarea unui dialog real între mediul de afaceri şi Guvern este ca patronatele să fie consultate în ceea ce priveşte creşterea taxelor şi a impozitelor", se mai arată în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii