Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITC a inceput monitorizarea constructiilor fara autorizatii Cinci mansarde din Constanta si Navodari vor fi demolate

ro

05 Mar, 2010 23:01 5709 Marime text
cap_2.jpgLa mijlocul acestei săptămâni, inspectorii de specialitate ai Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa au cerut autorităţilor locale, în urma unui control efectuat, aprobarea demolării unui număr de cinci mansarde ridicate fără autorizaţii de construcţii, trei în Năvodari şi două în Constanţa, în perioada cuprinsă între 30 şi 60 de zile.

Inspectorii ITC Constanţa au dat startul unei noi campanii de monitorizare a construcţiilor şi a lucrărilor la mansardele de blocuri care nu au autorizaţii.

Astfel, potrivit celor declarate de directorul coordonator al ITC Constanţa, Gigi Chiru, în data de 3 martie, au fost încheiate cinci procese verbale prin care se dispunea sistarea lucrărilor şi demolarea a cinci mansarde, trei ridicate în Năvodari - executant TSP Ecoterm (două) şi una de SC Alexe's Construct 2001 SRL şi două în Constanţa ridicate de cea din urmă firmă. „Vrem să îi descurajăm pe cei care ridică diferite construcţii sau mansardează unele clădiri fără autorizaţii de construcţii pentru că efectele unor construcţii deficitare sunt foarte mari şi pot pune în pericol numeroase vieţi omeneşti", ne-a declarat directorul ITC.

desfiintari_mansarde_-_muncitori_mansarde.jpgPotrivit proceselor verbale încheiate, s-a dispus ca în termen de 30 de zile să fie demolate cele două mansarde din Năvodari executate de TSP Ecoterm, una la Căminul USAS iar cealaltă la Căminul CONSIR (Fertilchim), ambele situate pe strada Mării. De asemenea, aceleaşi dispoziţii au fost date şi pentru SC Alexe's Construct 2001 SRL care a mansardat Căminul Midia. Societatea a fost anunţată că în termen de 60 de zile trebuie să mai demoleze şi mansarda blocului FD 15, scara A, de pe strada Steluţei nr.7 din Constanţa. De precizat că la data efectuării controlului inspectorilor de specialitate la aceste lucrări fusese ridicată structura de rezistenţă şi învelitoarea.

Despre cea de-a doua construcţie de mansardă realizată de SC Alexe's Construct 2001 SRL, situată în blocul 42, scara C de pe strada Dionisie cel Mic din Constanţa, societatea a cerut intrarea în legalitate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze o expertiză în acest sens. „Decizia finală, în vederea demolării acestor construcţii aparţine autorităţilor locale", a mai adăugat Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei Gheorghe 06 Mar, 2010 21:37 Adica Pasa Gherasim nu poate face nimic? Pai bai boilor cu dracu sa va fie bine cand un sofer care nu este in stare sa isi scrie declaratia de avere sa aiba pretentii de lider. Intrati pe primaria Navodari si veti vedea incultura acestui sofer de Gherasim care conduce destinele unui oras frumos
  • Marian 06 Mar, 2010 11:04 PD-istilor v-a apucat rigurozitatea ? de ce nu va ocupati de constructia pe care vrea s-o faca Italianul la fostul USAS , vreti Centru de deseuri toxice la Navodari ? Vroiati sa ramana la intrare in Navodari caminele alea jalnice in aspectul lor ? Se construiesc locuinte ieftine pentru tineri si de schimba in bine esteticul caminelor si al zonei ! Daca voi nu ati vrut si nu ati putut sa faceti nimic acum nici pe cei ce vor si pot nu vreti sa-i lasati in pace ?
  • administrator usas,fertilchim... 06 Mar, 2010 09:09 PV intocmit de igc este ilegal,este semnat doar de o inspectoare care nu cunoaste legea si pe care o vom da in judecata noi locuitorii din blocurile mai sus mentionate .Mansardele de pe Marii au autorizatie de constructie dar nu le-ati cerut.Le-am vazut si noi administratori la ultima sedinta.Chirule fii intelept si fii aproape de oamenii si nu mai sustine ideile invechite ale lui Calapod,apropo vezi PV si penalizeaz-o pe subalterna ptr. incalcarea legii.
  • demolatorul 06 Mar, 2010 08:29 E bine ca ITC se preocupa de asemenea constructii ilegale.Se vorbeste tot timpul de pericolele si urmarile unor cutremure.Ar trebui sa se verifice toate blocurile de locuinte din judet deoarece s-au facut numeroase modificari in apartamente care afecteaza structura blocurilor,iar cei gasiti vinovati sa fie amendati si obligati sa refaca ceea ce au distrus.In aceea si ordine de idei.Cine va raspunde in cazul in care cladirile ruinate din Constanta,ma refer in special la cele din zona peninsulara,se vor prabusi chiar si in cazul unui cutremur de mai mica intensitate?Este suficient sa privesti ruinele cladirii de langa statuia lupoaicei.