Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E ziua de naştere a prefectului

ro

22 Oct, 2010 01:46 1636 Marime text
cap_8.jpgReprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu-Iorga Palaz, împlineşte astăzi 40 de ani.

La un an şi aproape o lună de când se află în fruntea Prefecturii Constanţa, Claudiu - Iorga Palaz, îşi îndeplineşte cu responsabilitate sarcinile pe care le are chiar dacă acest lucru înseamnă atragerea mai multor duşmani din prim planul politic constănţean.

Conflictul din ultima perioadă care a debutat de la o dispoziţie dată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu privind numirea noilor şefi de secţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a ţinut prima pagină a ştirilor locale multe zile la rând. Chiar dacă a fost acuzat că este părtinitor, reprezentantul Guvernului în teritoriu a dovedit de fiecare dată că respectă legea şi a ţinut piept tuturor atacurilor politice care s-au îndreptat împotriva sa.

Claudiu Palaz a fost subprefect, timp de trei ani, din 2006 până în 2009. Înainte a fost secretar general, între 2001 - 2006, în cadrul Instituţiei Prefectului, iar între 1996 - 2000, consilier juridic în cadrul Primăriei Constanţa. Actualul prefect a absolvit un curs postuniversitar la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul de Apărare - specializarea Securitate şi bună guvernare, curs de formare strategică privind planificarea şi implementarea politicilor - în cadrul proiectului PHARE. Între 2006 - 2007 a urmat cursurile programului de Formare Specializată destinat înalţilor funcţionari publici la Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti, în 2006, un curs al managementului situaţiilor de urgenţă şi un atestat privitor la rolul prefecţilor şi subprefecţilor în administraţia publică din România şi altul în managementul funcţiei publice în perspectiva aderării la UE, dar şi alte certificate de cursuri urmate în cadrul Institutului Naţional de Administraţie Bucureşti. Este absolvent al Liceului Mircea cel Bătrân, al Facultăţii de Drept, Universitatea Ecologică Bucureşti şi a unui master la Academia Navală Mircea cel Bătrân - specializarea Optimizarea Transporturilor Navale.

Cu acest prilej îi urăm şi noi prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, „La mulţi ani!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii