Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publica pe marginea fenomenului cainilor fara stapan de la Mangalia

ro

18 Jan, 2010 03:53 1166 Marime text

caine2des.jpgNumărul foarte mare de plângeri pe adresa primăriei, venite din partea cetăţenilor şi agenţilor economici şi din turism ai Mangaliei dar şi din staţiunile aferente municipiului, va duce, cel mai probabil, la o modificare a legislaţiei locale în acest domeniu. Directorul societăţii Neptun-Olimp, consilierul local Paul Foleanu, spune că, în condiţiile actuale, în care, în sudul litoralului se înregistrează nu mai puţin de 3.000 de câini vagabonzi, nu se mai poate vorbi de un turism la standarde europene.

caine1.jpg„Pentru a stopa fenomenul câinilor fără stăpân, ce s-au înmulţit, în ultima perioadă, la cote absolut alarmante, voi iniţia mai întâi o dezbatere publică, la care invit autorităţile publice din domeniu, asociaţiile pentru protecţia animalelor, dar şi cetăţeni ai oraşului, pentru a-şi putea exprima opiniile vizavi de măsurile ce le putem lua pentru reducerea numărului de câini comunitari. În urma dezbaterii publice, trebuie să adoptăm un proiect de hotărâre în care să stipulăm aceste măsuri", afirmă Paul Foleanu.

caine3.jpgCâinii comunitari vor fi catalogaţi „cu stăpân" sau „fără". În primul caz va fi vorba despre comunitarii crescuţi pe lângă blocuri, care, obligatoriu, va trebui să fie sterilizaţi, deparazitaţi şi să li se aplice un „cercel" de identificare în ureche. Termenul pentru ca fiecare dintre iubitorii animalelor să poată face acest lucru va fi stabilit prin hotărâre de consiliu, dar numai târziu de deschiderea sezonului estival. În caz contrar, aceştia nu îşi vor mai putea lua „favoriţii" acasă decât după achitarea unei taxe, care să acopere cheltuielile făcute cu tratamentul.
Celelalte patrupede, cele nedorite de nimeni, vor fi adăpostite la Biobaza Mangalia, aflată în administrarea Serviciului Social şi care poate primi 100 de câini.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii