Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine vrea să facă alianţă PNŢCD la Constanţa?

ro

01 Feb, 2011 00:00 1315 Marime text

Chesoi_-_Tudorel_Chesoi____.jpgŢărăniştii constănţeni susţin că se vor purta discuţii, în perioada următoare, numai cu partidele de centru-dreapta, "mai puţin PSD şi PRM". În cazul în care PSD va face alianţă cu PNL, ţărăniştii constănţeni susţin că vor purta în continuare discuţii cu colegii lor în eventualitatea încheierii unei alianţe la nivel local.

După un Congres al partidului desfăşurat în week-end, care a creat nemulţumiri printre membri din cauza actualului lider al partidului, Aurelian Pavelescu, Tudorel Chesoi, preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD Constanţa, a declarat că filiala de la malul mării nu îl mai susţine la preşedinţie pe acesta. "Constănţenii au hotărât, în unanimitate, să nu-l susţină pe Pavelescu la preşedinţie şi să meargă pe moţiunea de unificare a lui Eugen Moiescu. În martie-aprilie vom convoca un nou congres, unde se va alege conducerea PNŢCD la nivel naţional", a precizat Chesoi.

"Promovarea la şefia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu a creat speranţă în rândul ţărăniştilor. Activitatea acestuia s-a plafonat, ceea ce a iscat reacţii şi obiecţii. Ca vicepreşedinte, am manifestat un total dezacord faţă de temele precare dezbătute în forurile centrale. Nu se făceau strategii şi politici, prioritare erau activităţile comerciale, care au culminat cu intenţia de a vinde sediul central al partidului", a explicat Chesoi decizia luată în interiorul organizaţiei judeţene de la malul mării.
Având în perspectivă un suflu nou care va fi adus partidului, imediat după aceste alegeri, preşedintele de la judeţ a susţinut că acum este momentul ca partidul lor să se relanseze, în acest sens urmând a demara, în perioada următoare, acţiuni în toate localităţile pentru a mări numărul organizaţiilor şi al efectivelor de activişti. "Vrem să cooptăm noi personalităţi care ar putea candida pentru funcţiile de primari, precum şi pentru a completa listele de consilieri locali şi judeţeni, iar în paralel să readucem foştii colegi de partid", a mai adăugat Chesoi.

Cât despre alianţe şi colaborări, subiect aflat pe buzele tuturor de ceva vreme, ţărăniştii susţin că se vor purta discuţii numai cu partidele de centru-dreapta, "mai puţin PSD şi PRM". Deşi au avut o experienţă neplăcută în urma colaborării cu PNL la alegerile parlamentare, PNŢCD nu exclude reluarea discuţiilor cu vechii parteneri. "Alierea PSD-PNL nu înseamnă că un partid de stânga va avea opţiuni de dreapta şi invers. Vom avea discuţii cu PNL şi PDL - să vedem cine va fi ales preşedinte - şi, ulterior, vom decide cum vom acţiona pe viitor. Electoratul trebuie să realizeze că la ora actuală partidelor politice le lipseşte principiul patriotismului luminat şi, mai ales, componenta morală", a conchis Chesoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii