Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:28 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De pe locul 13 pe lista de candidați, președintele PNȚCD “aterizează” în Consiliul Județean Constanța în grupul PSD

ro

28 Apr, 2021 00:00 2453 Marime text
  • Mandatul de consilier județean a rămas vacant în grupul PSD Constanța, după ce fostul comandant al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu a renunțat la calitatea de ales local
  • Următorul supleant pe listă ar fi fost Răzvan Petrescu, fiul fostului șef de la APM, Traian Petrescu
  • Acesta însă ne-a confirmat că din motive personale a făcut cerere de renunțare la mandat
  • În aceste condiții, președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc va ajunge de pe locul 13 în Consiliul Județean Constanța
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat ieri în acest dosar și au admis cererea de validare a mandatului


Mandatul de consilier județean a rămas vacant în grupul PSD Constanța, după ce fostul comandant al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu a renunțat la calitatea de ales local.
Viceamiral cu trei stele, Alexandru Mîrşu a candidat și a câștigat un mandat de consilier judeţean din partea PSD, la alegerile locale din 2020.

La jumătatea lunii aprilie a acestui an, Mîrșu a demisionat iar potrivit listei depuse de Alianța politică PSD - ALDE - PNŢCD - ADER la Biroul Electoral (n.r. Alianță care a susținut candidatura lui Felix Stroe, la președinția Consiliului Județean Constanța), următorul supleant pe listă ar fi fost Răzvan Petrescu, fiul fostului șef de la APM, Traian Petrescu.
Acesta însă ne-a confirmat că din motive personale a făcut cerere de renunțare la mandatul de supleant.

În aceste condiții, președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc va ajunge de pe locul 13 în Consiliul Județean Constanța.
În acest sens, Țapliuc a depus la secretariatul CJC dosarul de supleant.

Pe portalul instanțelor, atât Petrescu, cât și Țapliuc dar și CJC prin secretarul județului au depus la secția civilă a Tribunalului Constanța, dosarul nr. 3150/118/2021, având ca obiect contestaţie la legea electorală invalidare consilier.

Procedura în instanță ar fi fost inițiată de secretarul UAT județul Constanța și vizează validarea mandatului lui Țapliuc și implicit invalidarea mandatului lui Petrescu.
Magistrații s-au pronunțat ieri în acest dosar și au admis cererea de validare a mandatului
Decizia poate fi atacată cu apel în 3 zile de la comunicare.Citește și:

Viceamiralul cu trei stele, Alexandru Mîrşu a demisionat din Consiliul Județean Constanța și din PSD 

Ti-a placut articolul?

Comentarii