Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Precizările președintelui, Bogdan Huțucă. Proprietar de imobil în buricul orașului, PNL Constanța vrea extinderea sediului. Artificiul prin care ALDE își reînnoiește contractul de închiriere cu RAEDPP (DOCUMENTE)

ro

28 Mar, 2022 00:00 2737 Marime text
  • Pe 24 februarie, avea loc evacuarea organizației județene a PNȚCD din sediul situat pe Bulevardul Ferdinand din municipiul Constanța
  • Evacuarea s-a produs după ce RADEPP, administratorul clădirii a câștigat definitiv procesul cu fomațiunea politică
  • La câteva zile de la evacuare, conducerea PNL Constanța a înregistrat la sediul RAEDPP două adrese prin care a solicitat închirierea acestui spațiu în suprafață de 340,37mp, în continuarea sediului formațiunii pentru care plătește chirie
  • Menționăm că PNL Constanța este proprietar al sediului de pe strada Lahovari de aproximativ 450 mp, evaluat la 1-1,5 milioane de euro pentru care încasează chirie de la Teatrul de Stat Constanţa
  • Și filiala ALDE își reînnoiește contractul cu RAEDPP pentru spațiul de la Bulevardul 1 Mai, după ce (SIC!), Biroul Politic Național al PNL a votat pentru protocolul de absorbție a formațiunii înființate de Tăriceanu
 
UPDATE:

Precizările președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă față de extinderea sediului PNL de pe Bulevardul Ferdinand/ Traian.

„Din moment ce PNȚCD a fost evacuat, după ce RADEPP a câștigat definitiv procesul cu această formațiune politică, am considerat că este oportun și în interesul PNL, al membrilor, al organizațiilor interne, precum și al consilierilor locali și județeni să aibă un sediu funcțional, la un loc, pentru buna desfășurare a activității curente.
Argumentele, care consider că sunt legitime și în interesul PNL, prin care am formulat o cerere către RADEPP, sunt următoarele:
PNL Constanța, în actualul sediu, nu are acces la apă curentă; practic, luam apă prin intermediul spațiului alăturat sediului nostru ( până de curând, închiriat de PNȚCD);
Filiala PNL Constanța are aproximativ 15.000 de membri, cuprinzând organizațiile interne, respectiv: Organizația de Femei, de Tineri, de Studenți, de Elevi, precum și aleșii locali și Organizația de Seniori, dar și cabinetele parlamentarilor PNL Constanța;
Actualul spațiu este insuficient pentru buna desfășurare a activității curente, iar situația creată a fost de bun augur pentru a extinde sediul, astfel încât să putem avea o locație în care să fie toate organizațiile interne la un loc;
Am formulat această cerere și în ideea de a asigura un spațiu adecvat pentru tot ce urmează în următorii ani, mai ales în 2024, când vom avea 4 rânduri de alegeri. În acest fel, încercăm să prevenim unele situații nepotrivite care ar putea apărea cu unii din competitorii noștri electorali.

În concluzie, prin acest demers, țintim un management organizațional care să fie funcțional pe toate palierele de activitate", a precizat Bogdan Huțucă pentru ZIUA de Constanța.

 
Pe 24 februarie, în prezența unui executor judecătoresc, dar și cu participarea jandarmilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța avea loc evacuarea organizației județene a PNȚCD din sediul situat pe Bulevardul Ferdinand din municipiul Constanța.
Evacuarea s-a produs după ce RADEPP, administratorul clădirii a câștigat definitiv procesul cu fomațiunea politică care înregistrase datorii.

La câteva zile de la evacuare, conducerea PNL Constanța a înregistrat la sediul RAEDPP două adrese prin care a solicitat închirierea acestui spațiu în suprafață de 340,37mp.

Filialei Constanța a PNL și-a motivat solicitarea prin faptul că spațiul deținut în prezent, prin închiriere, este în aceeași clădire cu cel pe care îl solicită, așa cum reiese din proiectul de hotărâre pentru repartizarea și extinderea unor spații cu altă destinație decât aceea de locuință care intră la vot, joi, 31 martie în ședința Consiliului Local Municipal Constanța.

În adresa înainte către RAEDPP, condus de Stere Hira, membru PNL, organizația condusă de deputatul Bogdan Huțucă afirmă că partidul are un număr mare de membri înscriși în toate structurile filialei și astfel au nevoie de un sediu mai mare, vezi secțiunea „documente”.

Vă reamintim, după fuziunea dintre PNL și PDL, noul partid format PNL s-a ales cu mai multe sedii, dintre care unul ultracentral în proprietate.


În prezent, PNL plăteşte chirie la RAEDPP pentru sediul de pe Ferdinand şi este proprietar al sediului de pe strada Lahovari, unde din 2018 s-a mutat cu chirie Teatrul de Stat Constanţa.


Imobilul de aproximativ 450 mp este dotat cu centrală pe gaz, calorifere şi mobilier şi ar avea o valoare de piaţă de 1-1,5 milioane de euro.
 
Spațiul ultracentral a mai făcut obiectul unei adrese din partea organizației USR Constanța.

Și USR a dorit să obțină imobilul de pe Bulevardul Ferdinand prin adresa din 2 martie a.c., cedând în contrapartidă contractului de închiriere pentru un imobil de pe strada Atelierelor din Constanța.

Deși din Comisia de repartizare a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință fac parte ambii viceprimari ai municipiului Constanța, Ionuț Rusu( PNL) și Florin Cocargeanu (USR) dar și consilierul local Dumitru Caragheorghe,președinte USR Constanța, liberalul a reușit să se impună iar filialei USR i-a fost respinsă cererea.

Probabil jocurile fuseseră făcute încă dinaintea evacuării țărăniștilor.

În același proiect de hotărâre aflat la mapa consilierilor locali constănțeni mai sunt alte două repartiții de sedii pentru două formațiuni politice neparlamentare.
Prima ALDE, care va fi absorbită prin fuziune de PNL, care a solicitat repartizarea spațiului de pe Bulevardul 1 Mai nr. 2, bloc J10.
Este vorba despre sediul ALDE a cărui contract va fi prelungit.

Coicidență sau nu, în ședința Biroului Executiv Național a PNL, de săptămâna trecută, liberalii au votat „pentru” protocolul de absorbție a formațiunii ALDE. (Sic!) Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Silviu Coșa care deține și funcția de prefect al județului.
 
În fine, cel de-al treilea sediu va fi repartizat organizației Constanța a Partidului Verde. Este vorba despre un spațiul de 47,73mp de pe strada Alexandru Pușkin numărul 10.
 
Citește și:

Constanța Sediul PNȚCD este evacuat, după ce RAEDPP a câștigat definitiv procesul cu formațiunea politică (GALERIE FOTO)

PNL Constanţa a intrat în afaceri imobiliare. Sediul de pe Lahovari a fost închiriat Teatrului de Stat!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii