Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul pentru autostrada Medgidia - Constanta, anulat de instanta

ro

12 Aug, 2009 02:32 1466 Marime text

Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, anularea procedurii de atribuire a contractului de consultanţă dat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care viza construirea autostrăzii Medgidia - Constanţa, informează Mediafax.

Instanţa a admis acţiunea consorţiului care a participat la licitaţia pentru atribuirea acestui contract, format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a câştigătorului licitaţiei, Consitrans. Potrivit deciziei instanţei, CNADNR a fost obligată să procedeze la reevaluarea integrală a ofertei consorţiului format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, cu respectarea criteriilor de atribuire stabilite în fişa de date a achiziţiei, precum şi la reevaluarea celorlalţi participanţi, inclusiv a firmei Consitrans.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a mai decis reevaluarea calculului final al punctajului, ţinând cont şi de oferta financiară a consorţiului format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering. Soluţia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Consorţiul format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering a susţinut în instanţă că oferta sa a fost respinsă, deşi preţul oferit pentru acest serviciu era mai mic cu un milion de euro. De asemenea, avocaţii au susţinut că partea tehnică a ofertei consorţiului nu a fost analizată de toţi membrii comisiei de specialitate de la CNADNR. Pe de altă parte, CNADNR a arătat că există mai multe criterii pentru atribuirea unei licitaţii, preţul fiind unul dintre ele, însă nu cel principal.

Consitrans a câştigat contractul de consultanţă, de 11,92 milioane de lei, la sfârşitul lunii iunie. Tronsonul Medgidia - Constanţa va fi executat de consorţiul italiano-german Astaldi - Max Boegl, pentru 211 milioane euro, lucrările urmând să se finalizeze în 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii